Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Warberg IC:s huvudtränare heter inte Kent Göransson

Ledarstaben i Warberg IC:s damlag är klar. Den är tänkt att presenteras i början av nästa vecka. Klart är dock att Kent Göransson tar ett steg tillbaka.

I april förra året gick Warberg IC ut med att damlaget kommer coachas av Kent Göransson, tidigare tränare för herrlaget och även förbundskapten. Säsongen 2020/21 blev lyckad och länge var Wic med i kampen om att nå sitt första SM-slutspel någonsin. Det blev till slut en tiondeplats.

Tjejerna har redan dragit igång träningen inför nästa säsong - utan att klubben presenterat tränare.

– Det har varit delar av den tilltänkta ledarstaben, en del välkända namn, som har hållit i träningarna. Saker och ting har väl ramlat på plats. Preliminärt kommer vi kommunicera ut i början av nästa vecka, säger klubbchefen Emil Risberg.

Kommer det vara nya eller gamla namn?

– En kombination. Det har varit en process att få ihop pusslet. Dels de som vi vill fortsätta bygga på, och sen också addera.

Hur blir det med Kent Göransson?

– Det kommer bli förändring från förra året. Till stora delar hyfsat samma, men olika rollfördelning. Han kommer inte vara huvudtränare, men ha en roll även fortsättningsvis.

Vad säger du till potentiella nyförvärv angående tränarläget?

– Man får vara öppen och ärlig och säga vartåt det lutar där vi delar med oss av våra tankar. Men det har inte ställt till det i de dialogerna, säger Risberg.

På spelarfronten är det vissa frågetecken kvar.

– ”Terre” (Arneson) är med och kör fullt ut. Sen får vi utvärdera efter försäsongen med tanke på hennes struliga år i fjol (läs skador).

Camilla Halldén och Sofie Karlsson kan lämna

Nyckelspelarna med rutin, Camilla Halldén och Sofie Karlsson, har inte bestämt sig.

– Vi för en dialog med dem. Det är de två som dragit ut mer på besluten av olika skäl. Just idag har jag inget nytt att rapportera, säger Emil Risberg och fortsätter:

– Förhoppningen är att antingen båda eller någon av dem fortsätter. Sen får vi så klart titta på plan B: internt vad vi har i truppen kopplat till hur vi vill spela. Och plan C: agera och hämta spelare utifrån.

– I den bästa av världar är allt fixat i april, men verkligheten ser inte riktigt ut så. Det är mycket som ska fungera utanför innebandyn som familj och jobb.

Har det varit extra svårt med tanke på covid-19?

– Tittar man generellt på SSL så tycker jag det har rört på sig lite grann, men ändå är det inte överdrivet många spelare som flyttar på sig. Sen vet jag inte om det har med corona att göra eller inte...

Efter lagets fina säsong har dock Emil Risberg märkt att det är lite större tryck kring Warberg.

– Det tycker jag. Vi har haft och har positiva dialog med spelare utifrån. Men det handlar mycket om tajming. Att värva in en ny spelare gör man inte genom en dialog inför en säsong, utan mer långvarigt. Funkar det inte år ett, så går det kanske år två. I de fall vi inte lyckas flytta på spelare inför en säsong har vi byggt relation med spelaren till säsongen efter det. Det är mycket som ska klaffa.

Expressen var först med att avslöja att Moa Tschöp varit på besök hos Warberg IC.

– I Moas fall har vi inte satt någon deadline. Hon vill ta ett beslut när hon känner att det är läget för det, men känner ingen brådska.

Wic väntar även på besked från målvakten Amanda Hill.

– Men där kan vi inte vänta som förra året, till januari månad. Vi behöver ju säkerställa internt med vårt allsvenska lag också. Samtidigt känner vi oss trygga med Hanna (Svensson), men behöver kunna spika tidigare.

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här