Anton Drake.
Anton Drake. Bild: Krister Andersson

Warberg IC revanschsuget efter nederlaget mot jumbon

Oväntad förlust senast mot tabelljumbon Onyx. Nu vill Warberg IC studsa tillbaka mot Örebro.
– Vi är inställda på att det kommer att bli en tuff fajt, säger tränare Anton Drake.

ANNONS
|

Warberg IC gick på en rejäl mina i förra omgången. Det blev 3–2-förlust mot Onyx på hemmaplan. Ett Onyx som ligger sist i serien.

– Vi var inte alls nöjda med den prestationen. Vi har diskuterat vad vi tyckte gick snett. Vi tyckte att vi gjorde mycket rätt i försvarsspelet över hela matchen. Men vi skapade alldeles för lite med bollinnehavet vi hade. Vi har tittat på hur vi kan skapa fler chanser, säger tränare Anton Drake.

Han fortsätter:

– Att släppa tre mål i en innebandymatch kommer man förr eller senare att göra. Men det är alldeles för dåligt att göra två mål med det spelövertaget vi hade.

ANNONS

På söndag är det dags för ny match. Då ställs tabelltrean Warberg IC mot sexan IBF Örebro på bortaplan.

– Det är ett lag med extremt hög individuell skicklighet på Markus Ekengren och Markus Lindgjerdet. Det är hög klass på dem. Vi har tittat på hur vi kan få stopp på dem.

Senast Wic mötte Örebro blev det storseger. Matchen slutade 12–4.

– Det var två väldigt jämna perioder, men där vi till slut rann ifrån. Jag tycker att vi var starkare över tre perioder. Det ser vi gärna att vi är igen, men resultatet speglade inte riktigt matchen. Vi hade lite ketchupeffekt under några minuter. Vi är inställda på att det kommer att bli en tuff fajt, avslutar Drake.

ANNONS