Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Warberg IC vill ta tre poäng mot Lillån. Bild: Krister Andersson
Warberg IC vill ta tre poäng mot Lillån. Bild: Krister Andersson

Warberg IC redo för spel igen efter uppehållet

Senast Warberg IC mötte Lillån blev det förlust med 9–8.
Det är en match som Anton Drake och hans mannar tagit lärdom av.
– Vi är så klart ute efter revansch, säger Wic-tränaren.

Warberg IC skulle spelat mot Karlstad i sin första match år 2021. Men så blev det inte efter coronafall hos värmlänningarna. Mötet sköts upp.

I stället blir det på söndag som Wic är tillbaka i matchspel. Då står toppkonkurrenten Lillån för motståndet på hemmaplan.

– Det ska bli kul att spela match igen. Det är ungefär två veckor sedan senast så det ska bli roligt att komma igång igen, säger Warberg-tränaren Anton Drake.

Han fortsätter:

– Vi har tränat på ganska bra under julen och vi var förberedda på Kalstadsmatchen som inte blev av. Vi är väl förberedda och har en bra period bra bakom oss.

Lillån är tabelltrea i allsvenskan och Warberg IC ligger ett snäpp längre ner. Hallandslaget har dock två matcher mindre spelade än sin motståndare.

– Lillån har överraskat under säsongen och kanske överträffat förväntningarna. Det är ett stark kollektiv. De har en tydlig struktur och ett solitt försvarsspel som många lag har haft problem med. Det är där deras styrkor ligger, tillsammans med ett antal spetsspelare som de litar på offensivt.

När Warberg IC mötte Lillån i oktober blev det förlust 9–8. Det var en match där Wic inte var med från start.

– De ledde med 9–3 efter halva matchen. Det är svårt att vinna matcher när man släpper in nio mål på 30 minuter. Vi var inte redo för den matchen just den dagen och vi har tagit lärdom. Vi är så klart ute efter revansch, avslutar Drake.

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här