Warberg IC möter Lagan IBK i Allsvenskan södra

Wic jagar den tredje raka vinsten. Nu ska fokus på det egna spelet få dem att bevara segersviten när de möter Lagan IBK hemma på Sparbanken Wictory Center.

ANNONS
|

Seger borta mot Malmö senast, efter en tids speluppehåll. Seger hemma mot Åby dessförinnan. Nu är det trean mot fyran i tabellen när Warberg tar emot Lagan på hemmaplan. Wic har med sig fyra vinster de senaste fem matcherna – och så ska det fortsätta.

– Vi tränade i går (måndag) och hade en riktigt bra träning. Vi tittar framåt och tar match för match. Vi vill såklart göra bättre matcher framåt än vad vi har gjort bakåt. Vi är laddade, säger tränare Jonas Gustafsson.

Under veckans träning har fokus legat på det egna spelet och på spelet i powerplay.

ANNONS

– I övrigt försöker vi hålla tempo uppe.

Och det är just tempot som ska hjälpa Wic att ta poäng mot tabellfyran Lagan. Men de måste också komma in i matchen från start.

– Vi måste sätta försvarsspelet, men framför allt få igång tempot i anfallsspelet. Vi har jobbat mycket med det de senaste veckorna och hoppas kunna komma upp i en bra nivå. Och starten är väldigt viktig också.

Hur ser ni på Lagan som motståndare?

– De är lite rationella, lägger många bollar på mål. De har såklart ett par väldigt duktiga spelare, men absolut största fokus är på vårt eget spel, säger Jonas Gustafsson.

Läs mer: Warberg IC tog ny seger mot Malmö FBC

ANNONS