Det blir tidig uppstigning för Kent Göransson på lördagen.
Det blir tidig uppstigning för Kent Göransson på lördagen. Bild: KRISTER ANDERSSON

Warberg IC hoppas fortfarande på slutspel

Hoppet är det sista som överger en. Det är med den inställningen som Warberg IC reser med tåget upp till Umeå.

ANNONS
|

Warberg IC föll senast i den ohyggligt viktiga matchen mot Västerås Rönnby. Förlusten innebar att laget hamnade på efterkälken i slutspelsjakten och nu skiljer det fyra poäng upp till åttondeplatsen med två omgångar kvar.

– Vi har pratat igenom vad som hände i helgen, mycket kring vårt spel, hur vi fungerade och vad vi vill göra bättre. Sedan har vi haft två väldigt, väldigt bra träningar. Jag upplever att tjejerna är supertaggade, säger tränare Kent Göransson om veckan efter nederlaget.

Det blir bagarväckning för Wic på lördagen. Med 18 spelare, varav två målvakter, sätter sig laget på tåget vid 06.30-snåret för att resa till Västerbotten. Väl framme i Umeå är det knappast något dussingäng som väntar. Det är serieledande Team Thorengruppen som står för motståndet.

ANNONS

– Jag tänker att vi åker dit upp för att ta tre enkla poäng, säger Göransson och småskrattar.

Men Wic har goda minnen från när lagen möttes tidigare den här säsongen. På hemmaplan blev det seger med uddamålet.

– Det var en otroligt bra vinst för oss, att vinna en sådan match mot ett så bra lag som Thorengruppen är. Det visar att vi tagit stora framsteg den här säsongen.

Säsongen var det, ja. Den är ännu inte över. Och Wic hoppas fortfarande på slutspel, även om det ser svårt ut.

– Vi har chansen och vi kommer att göra allt som står i vår makt för att försöka nyttja den. Sedan vet vi att det är ett bra lag vi möter.

Luften har inte gått ur er?

– Det vore dumt att ge upp när vi spelat en hel säsong och vi fortfarande har chansen. Det vore oerhört dumt. Vi har en tro på att vi kan göra det och tänker försöka.

ANNONS