Warberg IC gjorde galen vändning mot Täby FC IBK

Warberg IC låg under med 2-5. Sedan kom vändningen. Med sju mål i den tredje perioden lyckades de vinna mot Täby FC IBK med 9-6.
– Var det så många alltså? Jag hade inte ens koll på det, säger Sandra Hawerman som stod för två mål och tre assist.

ANNONS
|

Wic-tjejerna lyckades peta in hela sju mål i matchens sista period. Målkalas är rätta ordet för att beskriva matchen mellan Warberg IC och Täby FC IBK.

– Deluxe kan man väl säga, säger tränare Kent Göransson efter 9-6-segern hemma på Sparbanken Wictory Center.

Men laget behövde tackla en tuff uppförsbacke innan målen rullade in ett efter ett. Bara 32 sekunder in i den tredje perioden utökade Täby sin dåvarande ledning och satte Wic i ett 2-5-underläge.

– Jag försökte bara att inte vända mig om och kolla på tavlan, utan vi tänkte bara ett mål i taget. Så vi tog det mål efter mål och helt plötsligt var vi ju faktiskt ikapp, säger Sandra Hawerman.

ANNONS

Och ja, visst kom de ikapp. Inte ens två minuter senare kunde Andra Envall smälla in 3-5 och minuten därefter stod Cecilia Habib Westh för 4-5. Med drygt halva perioden kvar drämde Envall till med ett långskott och kvitterade till 5-5. Wic var med i matchen igen.

– Jag tycker att vi växer in i matchen för varje minut som går. Vi hade med oss att vi vet att vi är jävligt bra i tredje perioden. Förstafemman gör mål efter typ första bytet och sedan gör de ett mål varje byte. Det ger oss extra energi och då kan vi glida vidare på det, säger Hawerman.

Men Wic lyckades inte bara kvittera. Habib Westh gjorde 6-5 och kort därefter gjorde Envall ett powerplaymål. Underläget var vänt till en ledning. Täby gav sig tog inte i första taget och hittade kassen bakom Hanna Svensson. Längre än den reduceringen kom de inte för Wic gjorde ytterligare två snabba mål – det sista med bara två sekunder kvar av matchen.

– Vi byggde ju för tredjeperioden redan i andra och vi håller oss innanför de ramarna vi har pratat om. Vi skulle tillbaka till den matchplan som vi hade från början. Det fick vi betalt för. Vi arbetade upp någonting. Ungefär som att man arbetar en hel månad sedan får man lönen den 25:e. Så var det litegrann. Vi arbetade på bra i andra och fick betalning i sista, säger Göransson.

ANNONS

Läs mer: Warberg IC anser inte att det finns skäl att pausa SSL

Läs mer: Göransson: ”Man förväntar sig att de är friska”

ANNONS