Warberg IC föll i dramatisk match mot IK Sirius FBC

Nerver in i det sista. Återigen lyckades Warberg IC hämta igen ett rejält underläge. Men trots att de krigade in i det sista, blev det noll poäng i söndagsmatchen mot Sirius.

ANNONS
|

4-5 på tavlan i slutminuterna. Warberg IC bjöd återigen på en riktig rysarmatch. Men det höll inte hela vägen och laget fick inte med sig några poäng från hemmamötet mot Sirius.

– Kan vi inte göra mål på de chanser vi har, då blir det svårt att vinna matcher. Jag tycker att vi har tillräckligt många chanser för att vinna en sådan här match. Någonstans så är det ju exakt noll poäng vi får och det är det vi spelar för, så det är en besvikelse, sade tränare Kent Göransson efter matchen.

Det var första perioden som spökade för Wic. Efter mardrömsstarten, där de hamnade i ett 0-2-underläge, blev det för tufft att komma igen.

ANNONS

– Det håller inte att göra en så dålig förstaperiod som vi gör i dag. Vi är inte på tårna och inte närvarande från start och då är det svårt att vinna matcher. Det är klart att det är jobbigt att jobba i underläge hela tiden och jaga. Men någon match så kommer vi väl att komma ikapp hela vägen, sade lagkapten Camilla Halldén.

Poängen var inte långt borta

Trots många vassa chanser, tog det lång tid innan Wic lyckades göra hål på Siriusmålvakten Matilda Östlund Visén. Men när det väl släppte blev det, liksom i fredagens match mot Pixbo Wallenstam, en jämn match där poängen inte var långt borta.

– Vår oförmåga att göra mål i dag blev ju väldigt kostsamt. De sista två perioderna har Sirius inte många chanser, men de gör mål på de chanser de har och då blir det en uppförsbacke. Vi kommer ju att ta poäng. Skapar vi så här mycket så lossnar det till slut, sade Göransson.

Alice Bengtsson hittade ett läge fyra-fem meter framför mål och reducerade till 1-4. I början av tredje perioden gjorde Cecilia Habib Westh 2-4 i powerplay. Glädjen efter Johanna Johanssons 3-4-mål varade inte länge så Sirius bara 27 sekunder senare ökade på sin ledning till 5-3. Men med fem minuter kvar gjorde Amanda Johansson 4-5.

ANNONS

– Jag tycker att vi spelar upp oss sista halvan av matchen och är bättre än Sirius. Vi har en högre lägstanivå än förra säsongen. En bättre bredd i truppen, vi är mycket bättre på att föra spelet. Vi hittar väldigt bra kombinationer i anfallsspelet och vi är tryggare i försvarsspelet. Men vi saknar det där lilla sista, sade Halldén.

Nu har Warberg IC gått från två raka vinster till två raka förluster, och tränare Göransson har en del att fundera på.

– Jag ska fundera lite i kväll och i natt och så får vi se vad jag kommer ut med i morgon, sade han.

Läs mer: Warberg IC föll på mållinjen när Pixbo avgjorde i slutsekunderna

ANNONS