Wic föll mot Lund på bortaplan. Bilden är en arkivbild.
Wic föll mot Lund på bortaplan. Bilden är en arkivbild. Bild: Krister Andersson

Warberg IC föll mot tabelljumbon IBK Lund på bortaplan

Uppförsbacken blev för stor när Wic låg under med 0-4 mot jumbolaget i början av den andra perioden. Trots upphämtning blev det en nolla med hem från Lund.
– Det är mest irriterande att inte ta poäng. Man är frustrerad och småsur, säger tränare Kent Göransson.

ANNONS
|

Wic-tjejerna var inför matchen väl medvetna om Lunds speciella man-man-spel. Ändå lyckades de inte få bukt på Skånelaget.

– Vi går i deras fälla. Det är många lag som har haft problem här nere och de gör inget annorlunda i dag. De spelar högt upp och de går på alla spelvändningar de kan. Det straffar oss hårt, säger Kent Göransson.

I första periodpausen stod det 3-0 till hemmalaget. Lund ökade på sin ledning direkt när den andra perioden blåste igång. Trots att det inte visade sig på siffrorna höll Wic på att hitta tillbaka in i matchen.

– Vi tillåter dem att göra enkla mål i den första perioden och det blir en rejäl uppförsbacke för oss. Men sedan blir vi lite rejälare. Vi tar över helt i tredje, så det är mest irriterande att inte ta poäng. Man är frustrerad och småsur.

ANNONS

I matchens sista period tog Wic över och kom ikapp. De föll till slut med 4-6, efter att deras femte mål blev bortdömt med en minut kvar.

– Det blev bortdömt efter fem minuter. Märkligt, men så är det tydligen. De hävdar att vi medvetet styr bollen in i mål med kroppen.

Vad säger du själv om den situationen?

– Jag kan inte bedöma det. Jag ser att det blir mål, men inte vad som händer framför mål.

ANNONS