Warberg IC drabbat av corona - match ställs in

Under onsdagskvällen skulle Warberg IC ha mött Lagan i Allsvenskan Södra. Det blir det inget med.
– Vi tror att vi har två drabbade, men vi vet inte riktigt än, säger sportchef Kimmo Eskelinen.

ANNONS
|

Ikväll skulle Warberg IC ha mött småländska Lagan i Allsvenskan. Men vid lunchtid kom besked om att matchen ställs in efter flera misstänkta coronafall i Warberg.

– En ledare som vaknade med halsont och feber igår. En spelare stannade hemma från träningen igår kväll med huvudvärk men återkom senare och sa att han hade tappat smak och lukt, säger Kimmo Eskelinen och fortsätter:

– Även om inget är bekräftat än så känns det helt fel att spela match. Vi meddelade Lagan igår och de tyckte att det kändes olustigt.

Warbergs trupp ska göra snabbtester

Under onsdagskvällen ska också övriga truppen genomgå så kallade snabbtester.

ANNONS

– De som är sjuka nu var ju med på träningen i måndags och åkte i bussen med övriga laget i helgen. Det finns ju en chans att fler är smittade även om de inte visar upp symtom, säger Eskelinen.

På söndag ska Warberg spela match igen, då mot Lerum. Men även den matchen hänger i luften.

– Vi får se beroende på hur snabbtesterna går. Skulle alla vara negativa är planen att vi spelar, men skulle fler vara smittade ställer vi nog in den med, säger Eskelinen.

Nya matchdatum är inget större problem att hitta då det är ett uppehåll på tre veckor i december där VM skulle ha spelats.

– Det är bara att vänja sig att den här säsongen ser ut som den gör. Allt har blivit omkullkastat flera gånger redan, avslutar Eskelinen.

Läs mer: Så stor är smittspridningen i elitidrotten

Läs mer: Frillesås match också inställd - bekräftat coronafall i truppen

ANNONS