Jesper Larsson.
Jesper Larsson. Bild: KRISTER ANDERSSON

Warberg förlorade toppmötet med Karlstad

Toppmöte med Karlstad IBF. Då blev det förlust för Warberg IC.
– Det lilla extra är inte där och det är inte första gången i år, säger Warbergs Jesper Larsson.

ANNONS
|

Serietrean Warberg IC reste norrut för att ta sig an IBF Karlstad. Ett IBF Karlstad som toppade allsvenskan södra på 31 poäng, lika många som tvåan Lindås Rasta IBK.

I Colorama Arena, Värmland, var den första perioden en jämn historia. Det lutade mot mållösa första 20 minuter, men precis före paus slog Tom Colling till på en passning från brodern Adam Colling.

1–0.

– Båda lagen visste att det var en ganska viktig match och ingen ville ge bort någonting i början. Då blir det ett ställningskrig, säger Warbergs tränare Anton Drake.

Om den första akten var en tät så öppnade det upp sig i andra perioden.

ANNONS

Warbergs Jesper Larsson gjorde två mål på kort tid, båda gångerna framspelad av Robin Blåberg. Kvitterat.

– Det var skönt att ta vara på förtroendet efter att ha varit bänkad i första perioden. Men det är två skitmål. Det är bra passningar, men två halvdana träffar. Bollen gick in ändå, säger Larsson.

Karlstads Adam Colling replikerade med att göra exakt samma sak som Larsson. Wic hämtade återigen ikapp underläget.

Före vilan hittade dock Johan Palmqvist rätt bakom Adrian Kodelja i bortamålet.

4–3 till Karlstad efter 40 minuters spel.

Karlstad IBF utökade sin ledning tidigt i tredje perioden, men Warbergs Filip Karletun reducerade till 5–4 per omgående.

Det fortsatte vara jämnt och med åtta minuter kvar tog hemmalaget timeout. Därefter såg Karlstad ut att hålla Warberg stången.

I ett sista desperat försök att få till en kvittering valde Anton Drake att ta timeout.

Den gav inte önskad effekt. Warberg förlorade med 6–4.

– Det är en match som är väldigt jämn. Karlstad är mycket effektivare än vad vi är. Det är lätt att säga i efterhand, men jag tycker någonstans att vi skapar lika mycket lägen som de gör. I dag hade vi inte riktigt skärpan på plats. Då vinner Karlstad en sådan här match, säger tränare Anton Drake.

ANNONS

Jesper Larsson:

– Det kändes som att vi hade bra koll på Karlstad. De gjorde det vi förväntade oss. Jag tycker att vi skapar chanser, men de är effektiva i sina omställningar och får utdelning, säger 22-åringen och fortsätter:

– Vi skapar lägen och vi sliter. Det lilla extra är inte där och det är inte första gången i år. Det börjar bli svårt att skylla på det. Vi vill vara ett topplag och då ska man bevisa det på banan.

Är det frustrerande att det blir såhär igen?

– Självklart. Det är någonting vi jobbar på. Vi ligger ändå inte många poäng från förstaplatsen och det är långt kvar på säsongen. Det är ett kval som ska spelas och då ska vi vara som bäst. Vi har delar att slipa på, avslutar Larsson.

Matchens sista mål gjorde Karlstads Adam Colling, som fullbordade ett hattrick och svarade för totalt fem poäng.

Tränare Anton Drake tycker inte att det var värmlänningarnas poängspelare som var skillnad.

– Jag tycker inte att det är hans spets som avgör, men vi ger honom klara lägen och då gör han mål. Han är en jättebra innebandyspelare och gör mål på chanserna han får. I dag var det inte riktigt hans briljans som avgjorde. Det handlade mer om att vi gav honom lägen, tyvärr.

ANNONS
ANNONS