Warberg föll mot Västerås Rönnby - slutspel långt borta

Warberg gick in i ödeshelgen med allt i egna händer. Man lämnar den med noll poäng och slutspelsdrömmen i princip raserad.
– Det känns fruktansvärt, säger Sandra Hawerman.

ANNONS
|

Alla visste vad den här förlusten betyder. Det var ett utslaget Warberg som fått se alla resultat gå emot dem den här helgen, inklusive sina egna matcher.

– Jag tycker att vi förtjänar mer än det här. I fredags var vi dåliga, men idag förtjänar vi mer, säger Sandra Hawerman.

Själv avslutade poängdrottningen matchen liggandes vid avbytarbänken efter en smäll mot veka livet i slutskedet.

– Jag hinner inte riktigt se vad som händer, men jag tror att jag får ett slag. Men det känns okej nu, säger Hawerman.

Hon var inte den ende skadeskjutna spelaren efter matchen. Tvåmålsskytten Amanda Johansson spelade med ett tejpat ögonbryn i mer än två perioder och fick efter matchen åka till sjukhus.

ANNONS

– Jag får åka dit och kolla upp det. Sjukgymnasten tyckte att det var djupt så det är bäst att kolla upp det så det inte blir ett fult ärr, säger Johansson som gjorde matchens sista mål när hon reducerade till 3-5.

Hur känns det nu?

– Jag känner mig tom efter förlusten. Vi står upp och krigar bra, men vi har lite stolpe ut.

Warberg kom närmre

Johanssons mål skapade lite spänning i slutet. Warberg fick lite tryck efter att man plockat ut målvakten med fem minuter kvar och efter två snabba mål stod det 3-5 med över tre minuter att spela. Men sen dog trycket ut.

– Vi gör en rätt okej match, men har inte ”stämmet” som vi hade under de tio första omgångarna. Då hade vi vunnit en sådan här match, säger tränare Kent Göransson som menade att gästerna spelade hårt, ofta på gränsen till fult.

– Det var en utvisning och det var för hands. Något annat ser inte domarna, fortsätter Göransson.

Vad tycker du fäller avgörandet idag?

– De gör mål på sina chanser men inte vi, då blir uppförsbacken tung. Det blir lättare för dem i ledning också, Rönnby är ett lag som gillar att spela på resultatet.

ANNONS

Långt till slutspelsplats

Efter helgens motgångar har Warberg nu fyra poäng upp till slutspelsplats med bara två matcher kvar. Då ska man dessutom upp till Umeå och möta seriesuveränen Thorengruppen.

– Vi har två matcher kvar och ska göra allt för att få revansch. Sen måste man sätta det i perspektiv också, vi har redan gjort en väldigt bra säsong och är i den här situationen för första gången. Det är lite press och vi klarar inte av att hantera det och blir lite överladdade, säger Sandra Hawerman.

Läs mer: Tung förlust även i fredags mot Malmö

ANNONS