Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: PER WIKLUND
Bild: PER WIKLUND

Warberg överkört av Hagunda - chansen till SSL är borta

Efter en målmässigt jämn första period satte Hagunda i högsta växeln under den andra. Warberg kunde sedan aldrig repa sig och missar chansen till spel i SSL.

Läget var glasklart inför torsdagens match. Vinna eller försvinna för Warberg. Få till en femte och avgörande match eller få vända hem till västkusten med hängda huvuden.

Matchen började annars helt okej för Warberg. I en lite trevande första period var det dåligt med vassa målchanser och när Jesper Larsson kvitterade med 35 sekunder kvar kändes det som att Warberg gick in till pausvilan med den bästa känslan.

– Krampaktigt från båda håll tycker jag. Båda lagen står och väntar på varann, ingen vågar släppa på handbromsen, sa Hagundas Fredrik Holtz till Sportbladet i paus.

Men det var sedan Hagunda som satte i högsta växeln under den andra perioden och tog ledningen efter bara 20 sekunder. När sedan Jacob Drews efter tio minuters spel satte 3–1 från nära håll var det starten på ett ryck.

Några minuter senare stod det 5–1 på resultattavlan och efter det så hämtade sig aldrig Warberg.

– Hagunda straffar oss med sina kontringar och gör det väldigt bra, sa Warbergs lagkapten Johan Dahlqvist under den andra periodpausen i Sportbladets sändning.

Lagkaptenen efterlyste också desperation inför den tredje perioden, men så mycket av det blev det aldrig. Förvisso hade Hannes Karlsson ett gyllene läge att reducera tidigt när han kom fri direkt från utvisningsbåset. Men när hemmalaget i stället satte 7–2 bara drygt tre minuter in på slutperioden så pyste den lilla luft som fanns kvar i gästerna ut.

Frustrationen visade sig sedan när Mattias Kongstad tog en utvisning och Simon Svensson sedan snackade till sig en ny efter det påföljande powerplaymålet.

Warberg chansade och tog ut målvakten John Fransson (Adrian Kodelja byttes ut inför sista) tidigt och fick in en reducering till 3–8. Men där tog också det roliga slut. Hagunda gjorde både 9–3 och 10–3 i öppen kasse och slutet blev en ren defilering för Uppsalalaget som för första gången spelar i SSL. Till slut vann hemmalaget med 12-4.

Warberg får i stället ta nya tag i Allsvenskan, det samma gäller för serierivalen Karlstad som också missade chansen till en återkomst i SSL. Värmlänningarna förlorade också sin serie med 1–3 efter torsdagens förlust mot Djurgården. Två norrlag tar alltså klivet upp i högsta serien.

Mer texter kommer under kvällen

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här