Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Världsstjärnan besökte Warberg: ”En vi har dialog med”

Moa Tschöp stod över slutspelet med Täby efter en händelse i laget.
Nu går hennes kontrakt ut och då kan hon hamna i Warberg IC.
– Det är en av spelarna vi har dialog med, säger Emil Risberg, klubbchef i Warberg IC, till Sportexpressen.

En av världens bästa innebandyspelare, Moa Tschöp, stod över årets SM-slutspel för Täby. Bara dagar innan SM-slutspelet gick klubben ut med att stjärnan inte skulle komma till spel.

Tschöp tog själv beslutet och Täbybacken menade att det hade skett händelser i laget som gjorde att hon inte kunde spela.

Erkänner besök i Varberg

Nu går hennes kontrakt ut och flera klubbar slåss om hennes signatur. En av klubbarna är Warberg IC. Hon erkänner att hon varit på besök i Varberg, men vill inte säga om hon besökt klubben eller inte.

– Jag har ganska mycket att fundera på. Det är ju mitt liv det handlar om. Jag tar inga förhastade beslut kring någonting, men av egen erfarenhet vet jag att man vill få det klart så snart som möjligt utan att stressa, säger hon till Sportexpressen.

Klubbchef bekräftat kontakt

Emil Risberg, klubbchef i Warberg, bekräftar däremot att världsstjärnan varit och besökt klubben.

– Det är en av spelarna vi har dialog med. Hon är en intressant spelare utefter de skills och den erfarenhet hon har. Hon skulle tillföra en del spets, säger han till Sportexpressen.

Risberg vill inte spekulera i lagets chanser att värva Tschöp, men säger att de haft en dialog utifrån vad klubben tror skulle passa spelaren.

”Presenterar vad vi vill”

– Vi presenterar vad vi vill med laget, hur klubben funkar, vad vi vill långsiktigt och ser vad hon vill göra och som inte bara rör det på planen.

Tschöp har vunnit flera SM-och VM-guld och stod den här säsongen för 53 poäng på 25 matcher för Täby. Hon utsågs dessutom till årets spelare så sent som 2018 efter imponerande 95 poäng.

Förutom Warberg ska även SSL-konkurrenterna Sirius och Nacka, samt allsvenska Kalmarsund och Storvreta, alla vara intresserade att knyta till sig stjärnan. Dessutom ska Täby vara intresserat av att behålla sin stjärnback.

Läs mer: Backstjärnan flyttar på grund av hemlängtan

Läs mer: Warberg värvar back – återförenas med flera tidigare lagkamrater

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här