Uppdraget slutfört

Ett lag som kastades in i högsta serien på kort varsel. Nu har man gjort "det omöjliga!

ANNONS
|

Innebandy: SSL dam

Knappt någon hade trott det. Men nu är allt klappat och klart för en ny säsong i Superligan för Warbergs damer. Gissa om det jublades på fredagskvällen

Med två omgångar kvar kan Warberg IC slappna av.

Trots derbyförlusten blir det spel i damernas SSL även nästa säsong!

– Vi faller igenom i andra, men gör en otrolig återhämtning i tredje. Och vi är klara nu, så jävla kul! sa kanonmålvakten Frida Bengtsson.

När Warberg åkte till Wallenstamhallen stod man med ena benet i nästa års SSL. Enda hotet, Tyresö Trollbäcken, var tvunget att vinna mot suveränen Iksu - men nykomlingen mosades med 3-13.

ANNONS

- Personligen hade jag ingen koll på den matchen, men ledarna hade nog det, sa Frida Bengtsson.

Resultatet innebär att halländskorna är på säker mark ovanför nedflyttningsstrecket med ointagliga nio poängs marginal när det är sex kvar att spela om. Segrarna mot Täby och Tyresö vägde tungt - med facit i hand.

– Vilken kämparinsats alla gjorde mot Täby, och det var gött att känna sig lite säkrare och när vi vann mot Tyresö kom vi närmare vårt mål, sa Bengtsson.

Hos Warberg fanns en vilja att få revansch efter 0-14 hemma mot regerande svenska mästaren i Sparbanken Wictory Center.

4-6 är betydligt smickrande siffror och Warberg tog till och med kommandot genom Linn Johanssons ledningsmål - sedan Pixbo haft fyra ramträffar!

Efter 1-1 trampade Pixbo ner gaspedalen, måttade 14 skott mot Warbergs fem, och hela fem mål letade sig in bakom målvakten Frida Bengtsson i andra perioden.

– Nu ska vi avsluta på ett snyggt sätt. Vi kan ju det här, det ser vi i dag. Jämför vi med förra matchen så förlorade vi ju med 0-14, sa Jonna Bergemyr (som fick chansen när Johanna Johansson skadade sig) och satte 2-4 målet - hennes första i SSL.

ANNONS

I tredje sjönk tempot men Warberg hade mycket energi kvar och stack upp i vassa kontringar. Malin Pettersson och Camilla Halldén gjorde så att man nästa kröp ifatt.

– Vi kommer undan med hedern i behåll och visar att vi blivit ett bättre lag på vårkanten. Visst, Pixbo är bollförande, men vi är nära dem, sa coachen Patric Löfborg och vrålade:

– Det är galet skönt att kontraktet är 100 procent klart!

Nu väntar Kais Mora på söndag, därefter Karlstad på bortaplan.

ANNONS