Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Warberg IC:s Joel Birgersson gjorde ett av Wics tre mål i matchen mot Nykvarn IBF Ungdom.
Joel Birgersson är inte nöjd med sin insats, trots att han gjorde ett av Wics tre mål. Bild: Robert Boman/Arkiv

Tungt poängtapp för Warberg IC mot Nykvarn IBF Ungdom

Seger hade tagit Wic till serieledning. Så blev det inte. I stället tappade de en 2-1-ledning till förlust med 3-7.

Att det skulle bli en tuff match mot sörmländska Nykvarn, det var Gustafsson och grabbarna inställda på redan vid matchstart.

– Vi visste vilka deras styrkor och svagheter var. Vi gick in med en bra inställning, men vi visste att det skulle bli tufft, säger tränare Jonas Gustafsson.

Men att de skulle bli snuvade på ledningen och i stället förlora med fyra mål, var inte resultatet de ville ha med sig hem från Sörmland.

– Vi vill vinna alla matcher vi ställer upp i. Det är klart att det är en besvikelse.

Så vad hände då? Nykvarn gjorde matchens första mål efter åtta minuter, men Wics Joel Birgersson kunde kvittera kort därefter. Trots ett mål är Birgersson inte nöjd med sin insats sett till hela matchen.

– Nej, det är jag absolut inte. Jag vet själv att jag kan mycket bättre än vad jag visade i dag, säger han.

Ett likaläge när en tredjedel av matchen var spelad. I början av den andra perioden tog Wic ledningen när Alexander Johansson, med assist av Robin Blåberg, smällde in 2-1.

– De första tio i den första perioden startar vi lite dåligt tycker jag. I slutet där är vi helt okej. I andra perioden gör vi det bra. När vi ledde ägde vi matchen, säger Gustafsson.

Nykvarn gjorde två mål på fyra sekunder

Men glädjen blev kortvarig. Nykvarn gjorde 2-2 och bara fyra sekunder senare tog de återigen ledningen. Och trots att Blåberg lyckades kvittera till 3-3 kunde Wic inte hålla emot hemmalaget som drog ifrån i matchens sista period.

– De gör 4-3 lite slumpmässigt och vi lyckas inte komma tillbaka därifrån. Överlag är det en match vi inte är nöjda med. Stundtals gör vi det jättebra, men vi gör för få mål. Vi gör två mål när vi spelar fem mot fem och det vinner man inte matcher på. Det behöver vi titta på och jobba vidare med.

Wic tappade en 2-1-ledning till en 3-7-förlust, men enligt Gustafsson var det ingen större skillnad på Wic under matchen rent spelmässigt.

– Egentligen är det ingen skillnad. Vi har svårt med tempot och ett lågt försvarsspel. Det är det vi behöver jobba på. Vi kämpar hela matchen med att få upp tempot, men vi får inte till det. Det saknas inte chanser men det vill sig inte, säger Jonas Gustafsson.

Även Joel Birgersson är besviken och vad som egentligen hände när Nykvarn satte mål på löpande band kan han inte svara på.

– Jag vet inte, det är svårt att säga. Men det känns som ett onödigt poängtapp, säger han.

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här