Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Trotjänaren lägger av – berättar om smärtorna: ”Blev sängliggande efter matcher”

Warberg IC blir av med en tongivande spelare till nästa år.
Robin Blåberg väljer att sluta med innebandyn, bland annat på grund av all styrk kroppen tagit under karriären.
– Jag har tänkt på det hur mycket som helst, säger han.

Tidigare i veckan berättade Wics sportchef Kimmo Eskelinen att tidigare lagkaptenen Vidar Tirén inte skulle fortsätta den kommande säsongen. Nu står det klart att ytterligare en spelare faller ifrån.

Läs mer: Warberg värvar schweizisk forward med landslagsmeriter – Tirén lämnar

Det är Robin Blåberg som bestämt sig för att sluta.

– Jag var till en början lite osäker till förra året redan för att jag kände inte riktigt suget. Men sen tycker jag ändå att suget fanns för att fortsätta en säsong till, men jag har väl känt i slutet av säsongen att jag inte hade den motivationen som man vill ha för att fortsätta att spela på den nivån och träna så mycket som man gör. Och det tar väldigt mycket tid, säger Blåberg och fortsätter:

– Sen har jag haft problem med ryggen, jag har reumatism. Vissa perioder funkar jättebra och ibland har man blivit sängliggande en hel kväll efter matchen för att man har så ont. Det är också en del i det.

Det låter allvarligt?

– Det fungerar bra att träna på sommaren och så. Men så fort det blir innebandy, det svänger mycket, man springer lite böjt. Det tar mycket stryk på kroppen har jag märkt.

Hur tungt var det att ta det här beslutet?

– Det har varit svårt, jag har tänkt på det hur mycket som helst. Jag diskuterade med Kimmo (Eskelinen, sportchef i Wic) i några månader på slutet och det tog en stund innan jag bestämde mig helt för jag var osäker. Man vet ju inte om det är rätt beslut innan man har testat heller, säger Blåberg.

Bästa minnet SSL-avancemanget 2019

När han blickar tillbaka på karriären är det bästa minnet när Wic gick upp i SSL säsongen 2018/2019, vilket Wic lyckades med efter seger mot Hagunda i det avgörande play off-spelet.

– Det var ju en liknande matchserie som det var i år mot Hagunda. Vi låg under med 2–1 och krigar hem en vinst på bortaplan och sedan vinner vi den femte avgörande matchen. Det är helt knökat i hallen med folk och stämningen var helt magiskt. Det är ett minne som kommer att leva kvar.

Warberg IC firar avancemanget till SSL efter segern i play off mot Hagunda 2019.
Warberg firar avancemanget till SSL efter segern i play off mot Hagunda 2019. Robin Blåberg syns näst längst till höger i bild. Bild: Robert Boman/arkiv

”Kommer vara på läktaren när Wic spelar”

I stället för innebandy väntar nu mer tid tillsammans med sambon, samt mer fiske och lite golfspelande. Men Blåberg tänker inte släppa innebandyn helt.

– Jag kommer att vara på läktaren när både damlaget och herrlaget i Wic spelar. Jag hoppas verkligen att jag kommer umgås med många av gubbarna i laget för vi har en bra relation. Jag tror inte att jag kommer att skärma av mig helt, säger han.

Blåberg kom till Warberg inför säsongen 2015/2016 från Fagerhult Habo och har sedan spelat sex raka säsonger i den blåa dressen. Totalt blev det tre säsonger i SSL och tre säsonger i allsvenskan för forwarden som noterades för 196 poäng på 165 matcher för Wic.

Läs mer: Warberg tappar duon Jesper Larsson och Johan Dahlqvist

Läs mer: Wic värvar målvakten Oscar Agnarsson från norska högstaligan

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här