Warberg vill ha revansch efter förlusten mot Karlstad i veckan.
Warberg vill ha revansch efter förlusten mot Karlstad i veckan. Bild: Annika Karlbom

Tajt matchande för Warberg i jakten på playoff-plats

Kampen om playoff har utvecklats till ett getingbo i Allsvenskan. En seger mot Åby skulle ge Warberg lite andrum.
– Vi måste inse var vi är och hur vi tar oss vidare, säger tränare Anton Drake.

ANNONS
|

Under en säsong som inte liknar något normalt med matcher som flyttats en handfull gånger och mängder av matcher på kort tid är i alla fall Allsvenskan jämn.

Sex lag inom åtta poäng slåss om de fyra platserna som ger en biljett till playoff. Däribland Warberg på sin fjärdeplats.

– Vi har tryckt på det hela tiden, målet är att ta oss till playoff. Har man felaktiga förväntningar får man det tufft. Jag ska inte säga att vi har hamnat där, men vi behöver höja vår lägstanivå betänkligt, säger Anton Drake.

Sedan förlusten mot serieledande Karlstad har Warberg också fått andra problem. Både Johan Dahlqvist och Filip Erheden missar lördagens match mot Åby.

ANNONS

– Johan fick en smäll mot axeln mot Karlstad och det är lite osäkert hur illa det är. Filip har problem med en fot, det kan handla om en överansträngning efter landslagslägret, säger Drake.

Åby ligger på nedflyttningsplats och behöver en seger för att närma sig säker mark.

Vad blir viktigt mot Åby?

– Att vi inser var vi är. Vi vet att vi är ett skickligt lag när vi får fart på allt, men vi behöver hitta tillbaka dit. Det är viktigare än att rita pilar och streck, om jag uttrycker mig så.

Läs mer: Kritik mot egna laget efter förlusten senast

ANNONS