Avslutar karriären. Warberg får klara sig utan Per Svedin på planen i fortsättningen. Målvakten har bestämt sig för att sluta med innebandy. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån/arkiv
Avslutar karriären. Warberg får klara sig utan Per Svedin på planen i fortsättningen. Målvakten har bestämt sig för att sluta med innebandy. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån/arkiv

Svedin byter fokus

Det stannade vid 291 matcher i Warberg IC. Men nu är Per Svedins karriär över. – Det är inte ett svårt beslut, men det känns vemodigt när det blir så definitivt, säger han.

ANNONS
|

INNEBANDY: Målvakten väljer döttrarna före innebandyn

Efter en tids funderande har målvakten Per Svedin nu bestämt sig. Hjälmen, handskarna och skydden läggs på hyllan.

– Jag tycker i grunden om att spela innebandy och har velat fram och tillbaka. När man åker ur en serie känner man ett ansvar och även ett revanschsug. Samtidigt var det ett lätt val, för det finns de som behöver en mer. Att vara hemma och leka med mina barn är en väldigt stor del av livet det med, säger Per Svedin och syftar på döttrarna Lowa, 4, och Nea, 1.

– Det är två väldigt roliga personer och där lägger jag gärna mitt fokus. Framför allt Lowa börjar tycka det är jobbigt när jag sticker iväg och ska träna på kvällen, förklarar Svedin.

ANNONS

29-åringen, som värvades från Granlo BK 2008, var alltså bara nio matcher från att nå 300-strecket.

– Inget jag lägger fokus på. Det hade varit en annan sak om man kört på så länge att man kunnat hota med flest antal matcher. Men 291 är hedervärt det med.

Vilken match minns du bäst?

– SSL-debuten så klart. Sen tyvärr, matcherna på slutet eftersom de har skett den senaste tiden. Jag har ju inte varit med och vunnit något (två SM-silver och ett brons) så det är inga goda minnen som fastnat.

"Har alltid gillat att träna"

Nu får han mycket tid över - och behöver inte bry sig om någon försäsongsträning med laget.

– Jag kommer försöka hålla kroppen i form. Jag har alltid gillat att träna. Men det kanske blir att man tar med sig en grill, åker ner till stranden och ser när de andra springer i sanddynorna.

Per Svedin har en erfarenhet och kunskap som Wic vill dra nytta av, trots att han slutar som aktiv.

– De vill att jag finns kvar på något sätt för att hjälpa till med målvakterna. Vi har inte kommit så långt till något konkret, men jag skulle tycka det vara roligt om jag kan tillföra med något. Jag har hållit på med innebandy hela mitt liv och det skulle kännas konstigt att klippa rakt av.

ANNONS

Och hur var det nu med den där debutmatchen 2008? Jo, Warberg mötte Mullsjö - som då var nykomling.

– Vi var regerande mästare. Jag minns att jag blev totalsågad av text-tv, trots att vi vann. Det var speciellt och jag har den artikeln kvar.

ANNONS