Svängigt derby slutade i moll för Warberg IC

Warbergs svaga mellanakt blev lagets fall i västkustderbyt.
– Det är sjukt tråkigt att en usel andra period ska förstöra dagen, säger lagkaptenen Camilla Halldén.

ANNONS
|

Warberg fick bästa tänkbara start i Sparbanken Wictory Center.

Det var Sandra Hawerman som skickade in 1-0 via målvakten Linnéa Wall när uret tickat upp på två minuter.

Ledningen gjorde att Warberg kunde backa hem och spela tajt försvar medan Hanna Svensson tog samtliga nio skott i den första perioden.

Warberg, och Hawerman, jobbade även till sig en straff när Moa Andersson störde henne i skottögonblicket. Då klev specialisten Pernilla Hermansson fram i handlingen. Sakta gick hon fram mot målvakten, drog vänster, höger och sen smack rätt upp i nättaket!

Sedan kom perioden som Warberg nog helst vill stryka ett fett streck över. Pixbo var mördande effektivt och vann den med 6-1 efter favör i skottstatistiken 16-3

ANNONS

Det började med en reducering från Amanda Berggren redan efter 22 sekunder. Kvitteringen var sedan ett faktum när Wic tappade boll på offensiv planhalva och Cajsa Elm kunde kvittera i ett tre mot en-läge.

Prickskytte från Krupnova

Stjärnan Eliska Krupnova fortsatte med 3-2 bara 23 sekunder senare och pricksköt även in fjärde kassen i krysset, helt på egen hand.

Warberg, som tvingades kliva högre upp i planen och jaga, fick lite kontakt genom Sandra Hawermans 3-5-reducering men Pixbo fick med sig en tremålsledning inför sista perioden, inprickat bara 36 sekunder innan pausvila och en stund efter att Pernilla Hermansson och Sofia Greftén täckt skott och Hanna Svensson räddat i numerärt underläge.

– Att släppa in sex mål. Jag vet inte riktigt. De får göra det väldigt enkelt och har lite medstuds. Vi är inte där i försvarsspelet och med turliga mål får de momentum, säger Camilla Halldén.

Det lila mod som Wic repade inför tredje såg ut att försvinna när Mia Karjalainen vräkte in 7-3, och återigen var det ett tidigt mål, redan efter 23 sekunder som spökade till det för hemmalaget. Men Warbergs hopp växte.

Dels genom Alice Bengtssons 4-7 och Sandra Hawermans utomjordiska backhandknack i krysset.

Hon känner att det hade varit lättare att förlora stort.

ANNONS

– Det är uddamålet som svider extra. För de är ju ett bättre lag än oss och ska ta sig till SM-final. Det ska inte vi, säger Hawerman som passade fram till Andrea Envalls 6-7 med tre minuter kvar.

Wic fick även ett avslutande powerplay och var ruggigt nära igen..

– Den tar väl i stolpen och hon ser väl inte ens bollen, säger Camilla Halldén om sitt avslut.

Kent Göransson var besviken men ändå stolt.

– Första tio i andra präglar inte oss som lag. De får exceptionell utdelning. Men jag är stolt över de 50 minuterna där vi presterar bra. Då visar vi att vi kan rubba även stora lag.

ANNONS