Amanda Hill stod för två fina ingripanden på straffslag.
Amanda Hill stod för två fina ingripanden på straffslag. Bild: Gunnar Hoffsten / Frilansfotograferna

Supermålvakten Hill - en expert på att ta straffar

Amanda Hill briljerade med två straffräddningar. Men Warberg fick ändå ge sig mot seriens tvåa. - Vi är med i matchen resultatmässigt hela vägen så det är tufft när vi tappar det på slutet, säger fantommålvakten.

ANNONS
|

Det var inte svårt att plocka ut matchens lirare efter Warbergs 5-8-förlust mot Endre. Amanda Hill visade superform med vassa räddningar på löpande band.

Men det som stack ut extra var hennes straffkyla - dubbelt upp dessutom.

I första perioden väntade hon ut Stephanie Boberg och täckte med högernäven. Det var viktigt eftersom Sandra Hawerman nyss kvitterat till 1-1 på egen retur.

Andra straffen kom i andra perioden, som Endre vann med 3-1. Då valde Endre att skicka fram Anna Moberg istället. Men även hon gick bet mot Amanda Hill. Moberg stressade i avslutet.

– Jag psykade bort henne. Det är roligt med straffar för jag tycker ändå målvakten slår ur underläge, säger Amanda Hill och avslöjar att hon inte brukar plugga in hur motståndarna skjuter inför match.

ANNONS

– Nej, jag tänker inte på vem som kör. Jag går in för att rädda bollen - och jag hoppas de är rädda för mig! Jag försöker avvakta så de gör första draget, sen rör jag mig efter det.

Warberg jagar slutspel

Warberg som kämpar för att nå slutspelsplats spelade uppoffrande i defensiven och var luriga i offensiva omställningar.

Sanna Olsson och Andrea Envall gjorde var sitt mål som tog Warberg från 2-4 till 4-4 i tredje perioden. Wic hade också kontakt när Ida Örnqvist prickade in 5-6 - på andra försöket.

I slutet trillade det dock in ett par kassar till bakom Hill.

Dessutom kändes 4-6-målet extra tungt från stjärnan Corin Ruttimann - efter att kvartetten Pernilla Hermansson, Sofia Greftén, Johanna Johansson och Amanda Johansson flugit upp och ner och i sidled som studsbollar och täckt i numerärt underläge.

– Vi gör en helt okej insats. I tre matcher har vi visat att vi är med. Det är ett jättebra lag vi möter och de får oss att tappa försvaret, då utnyttjar Endre det, säger Amanda Hill.

Amanda Hill tycker att Warberg fått bra värdemätare. Och även fast matchen gick på lördag så var hon ”Bäst i test”.

– Ett bra program! Vi får ta med det vi gjorde bra och sen slå Malmö på fredag och Rönnby på söndag, säger hon.

ANNONS
ANNONS