Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: KRISTER ANDERSSON

Storsmäll hotar lag efter inställda turneringar

Turneringarna omsätter miljonbelopp tillsammans men nu tvingas två klubbar att ställa in på grund av corona-viruset.

Warberg IC stora turnering Warbergsspelen kommer inte att arrangeras. Turneringen hade i år slagit deltagarrekord med över 350 anmälda lag.

Inte heller Ditec cup som Falkenbergs IBK arrangerar 28-29 mars kommer att genomföras. Men hade rekordstora 120 lag anmälda.

Warberg IC beräknar att ungefär 5000 personer skulle ha rört sig i hallarna under de två helger som spelet pågår.

Inget svårt beslut

- Vi har följt utvecklingen och utifrån de rekommendationer som kommit var det egentligen inget svårt beslut eller något att fundera över, säger klubbchefen Emil Risberg.

Men det drabbar klubben ekonomiskt.

- Det gäller att bara gilla läget. Det finns saker som är viktigare. Men såklart påverkar det är oss ekonomiskt. Vi betalar tillbaka anmälningsavgifterna och har påbörjat diskussionerna med våra partners.

Klubben har till exempel bokat boenden för deltagarna.

- Men vi vet heller vad som kan komma uppifrån. Idrottsministern har ju talat om kompensation för företag eller organisationer. Men där finns många frågetecken.

Måste rätas ut

Warberg har också en elitlicens att förhålla sig till. Att inkomsten från Warbergsspelen nu inte kommer kan innebära problem.

- Det är ett av frågetecken som måste rätas ut från förbundet. Det finns också andra klubbar som lever på marginalen som inte får publikintäkter från slutspel till exempel.

Hur Warbergs damlag sista match i grundserien mot Täby nästa helg kommer att arrangeras vet man inte ännu.

- Det får vi se. Förbundet måste ta ett beslut om verksamheten i stort. Det finns ungdomssammandrag och andra cupen.

Falkenbergs IBK har haft tät kontakt med folkhälsomyndigheten och polisen och under torsdagen bestämdes det att ställa in.

- Det är ju inte säkert att vi ligger under 500 personer med en genomströmningen av människor det blir. Och polisen har sagt att om de kommer och räknar och det är över 500 så blir det ju finkan. Sedan finns ju rädslan. Många ringer och undrar, säger Staffan Sjöberg, tävlingsledare.

Tappar 200 000

Han är också kassör.

- Det är vår största inkomstkälla och jag tror vi tappar runt 200 000 kronor på det här. Som tur är är vi solventa och har 500 000 i eget kapital. Så vi klarar detta. Jag tror vi kan gå plus minus noll ändå i år.

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här