Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kimmo Eskelinen menar att Hagundas drag att spela lägre med försvaret efter första matchen blev avgörande - ”Vi saknar tyngd för att bryta oss igenom låga försvar”, säger han.  Bild: Dick Gillberg
Kimmo Eskelinen menar att Hagundas drag att spela lägre med försvaret efter första matchen blev avgörande - ”Vi saknar tyngd för att bryta oss igenom låga försvar”, säger han. Bild: Dick Gillberg

Stora förändringar att vänta i Warbergs trupp

Det blev ingen återkomst till SSL för Warberg. Och nu väntar flera rockader i spelartruppen.
– Det kommer att bli en hel del förändringar, säger sportchef Kimmo Eskelinen.

Efter torsdagens storförlust mot Hagunda stod det klart. Det blir en ny säsong i Allsvenskan för Warberg.

– Det är såklart tungt och just nu känns det tomt, säger sportchef Kimmo Eskelinen.

Själv har han inte ens sett den avgörande kvalmatchen.

– Jag kollar aldrig på våra bortamatcher om jag inte är på plats, jag brukar boka en padelbana under den tiden. Jag känner mig så maktlös framför en skärm. På hemmaplan kan jag i alla fall stå och skrika och tro att det ger någon påverkan, säger Eskelinen och fortsätter:

– Jag såg första perioden mot Lagan i playoff 1, men jag hade svettningar och frös så i andra perioden ställde jag mig i duschen.

Han kunde dock inte undvika att läsa av ansiktsuttrycket hos sin padelpartner när han fick frågan om han ville veta ställningen.

– Då förstod jag att det inte gick vår väg. Sen brukar jag ju se matcherna i efterhand, men den här struntar jag nog i, säger han.

Vad betyder det här för er som lag?

– Vi har en process som vi jobbar efter och det påverkar oss inte så mycket om vi spelar i SSL eller Allsvenskan. Ekonomiskt är det ingen större skillnad i att gå upp så vi sparar nästan pengar i Allsvenskan då resorna är kortare. Vi har inte heller någon ekonomi som gör att vi hade kunnat värva fem toppspelare om vi gått upp. Vi fortsätter att jobba i lugn och ro för att ta steget när vi kan.

Sex spelare med utgående kontrakt

Sex spelare sitter på utgående kontrakt. John Fransson, Robin Blåberg, Filip Kalentun, Jesper Larsson, Zeb Johnsson och Oliver Olsson kan alla lämna klubben fritt.

– Vi är väl överens med några av dem, det är bara underskriften som saknas. Men vi kommer tappa flera spelare.

Av dessa eller även spelare med kontrakt?

– Det kan vara både och. Några kontrakt kommer inte förlängas och sen är det någon eller några till som kommer lämna av andra anledningar. Så är det alltid.

Diskussionerna med befintliga truppen har legat på is under kvalet, men som sagt ligger Warberg långt framme med några förlängningar. Dessutom har Joel Birgersson och Simon Nilsson sedan tidigare förlängt sina avtal.

Vad söker ni främst utifrån?

– Som det ser ut just nu är det främst backsidan som vi lägger fokus på. Framåt har vi många spelare med kontrakt sedan innan.

Filip Erheden ser ut att bli kvar

En spelare som är attraktiv för SSL-klubbar är självklart Filip Erheden. Men Eskelinen tror att den talangfulle forwarden blir kvar.

– Han har kontrakt med oss och där finns ingen utköpsklausul. Vi tror på honom och han tror på Warberg, sen vill han säkert spela på högsta nivå. Men går man in i ett avtal har man för avsikt att fullfölja det.

Vad tycker du fällde avgörandet i den här serien mot Hagunda?

– Det man tydligt kan se är att de har en rutin som vi inte är i närheten av. De har fyra spelare som har vunnit SM-guld och sen saknas det ganska många kilon hos oss jämfört med dem, säger Eskelinen och fortsätter:

– Det är störigt att vi planerade hela säsongen för att undvika Hagunda i kvalet. Vi poängterade hela tiden vikten av att vinna serien för att slippa dem då vi var övertygade om att Hagunda skulle vinna norra serien. Nu blev det inte så och jag är helt övertygad om att vi hade vunnit mot alla andra lag i norra serien.

Läs mer: Krönika: ”Warberg var inte redo för SSL”

Läs mer: Hannes Karlsson i tårar efter storförlusten

Läs mer: Anton Drakes sista match som tränare för Warberg

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här