Isak Stöckel gjorde tre av Warbergs tio mål.
Isak Stöckel gjorde tre av Warbergs tio mål. Bild: Annika Karlbom

Stöckel hyllade kompisens nyfödda dotter

Kompisarna Isak Stöckel och Hannes Karlsson levererade i batalj nummer ett. På olika sätt. - Det här har man gått och väntat på hela säsongen. Skönt att det lossnade både för laget och en själv, säger Isak Stöckel.

ANNONS
|

Det blev tre mål och ett assist från Isak Stöckels klubba och efter första målet bjöd han på en målgest.

– En av mina bästa kompisar (Alex Karlsson) fick en dotter i natt. Det var en hyllning till henne. Hon ska heta Vilma så jag försökte göra ett ”v”, säger Isak Stöckel om 5-3-målet i matchen.

Stöckel gjorde även 7-3 framspelad av Mattias Kongstad - den gick in med knapp styrfart.

– Jag tänkte innan matchen att jag måste våga ta avslut. Gör man inte det så blir det inga kassar.

9-3 gjorde Isak i powerplay.

– Vi är trygga i vårt anfalls- och försvarsspel. Samtidigt ser matcherna lite annorlunda ut än i serien. Det är mer rakare på kassen, säger Stöckel.

ANNONS

Det straffade sig för Hagunda när man smällde på i närkamperna. Hannes Karlsson var måltavlan för Fredrik Holtz och Jacob Drews. Båda visades ut för obstruktion - och då gjorde Warberg mål.

– Jag tror han fixar samtliga utvisningar som de får och någon måste göra det också. Alla har sin roll, säger Isak Stöckel.

Hannes Karlsson, som även stod för två assists, säger själv:

– Jag gjorde några ”indianare” så jag var tvungen att ge tillbaka lite till laget. Frida (Mejstedt, pressansvarig i Wic) sa att hon inte sett mig springa så mycket under hela säsongen - och det gav ju utdelning.

Trots vinsten är spelarna fullt medvetna om att serien spelas i bästa av fem matcher.

– Det kommer bli tufft hela vägen. Idag rinner det väl iväg när vi får in lite enkla bollar, men Hagunda är ett bra lag så det här blir ingen lätt match.

Isak Stöckel är inne på samma linje:

– Det avgörs inte idag eller nästa match, men varje match är viktig.

ANNONS