Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Warbergs spelare tvingas isolera sig i helgen. Söndagens match mot Lerum skjuts upp och spelas längre fram när man kommit överens om datum och fått Svenska innebandyförbundets godkännande. Bild: robert boman 730606
Warbergs spelare tvingas isolera sig i helgen. Söndagens match mot Lerum skjuts upp och spelas längre fram när man kommit överens om datum och fått Svenska innebandyförbundets godkännande. Bild: robert boman 730606

Spelarna tvingas isolera sig under helgen

Två spelare till i Warberg IC:s herrlag fick testa sig för covid-19 under fredagen. En av dem var positiv och med totalt tre fall i truppen beslutar klubben att skjuta upp söndagens hemmamatch mot FBC Lerum.

– Matchen på söndag kommer inte spelas, bekräftar Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen som redan i onsdagskväll var i kontakt med FBC Lerum.

– Då var det två fall och de ville spela då, då hade vi inget val. Men när det är tre fall får vi flytta utan deras godkännande, säger Eskelinen och hänvisar till Svenska innebandyförbundets regler i ämnet.

Nytt speldatum ska man försöka hitta under helgen.

– Det är ju uppehåll i december på tre veckor, men det börjar bli fullt där nu då vi har flyttat matcher sen tidigare.

Matcherna mot Lindås och Lagan har flyttats sen tidigare

Även Lindås borta och Lagan hemma är matcher som inte gått att spela på ordinarie datum på grund av covid-smitta.

– Det som händer nu är att vi stänger av verksamheten helt under helgen. Ingen träning eller match. Vi har bett alla spelare isolera sig. Sen får vi ta ett beslut på måndag om fortsatt träningsverksamhet.

Hur besvärlig är situationen för er?

– Det går inte planera. Nu skulle vi ha match, men har inte haft träningar sen i tisdags. Idag kom det nya bud. Man får vänja sig, och det pendlar från dag till dag. Sen blir det svårt sportsligt med en tabell som haltar. Vi halkar efter då vi har spelat färre matcher än anda lag, och det ligger det lite psykologi i såklart.

Kimmo Eskelinen fortsätter:

– Vi kan hitta nytt datum med Lerum nästa helg, men problemet är att vi inte vet hur vår trupp mår då. Skulle vi få två nya fall under helgen är vi uppe i fem helt plötsligt. Man kan inte bestämma datum närmaste 1,5 veckorna, och som sagt det börjar bli trångt i december.

Är det tillfälligheter eller anser du att spelarna fuskar med rekommendationerna?

– Från klubbens håll har vi gjort allt vi kan för att förhindra att det ska smittas på plats. Sen det är närkamper och de sitter nära varandra på bänken. Och de är inte heltidsproffs. De har ju arbetsplatser också, så det är svårt att se till att de inte blir smittade någonstans. Vi kan komma med rekommendation och säga vad vi tycker. Sen är det upp till varje individ att göra sitt bästa av det.

När nås gränsen att ställa in serien?

– Alla håller på för att vi vill spela, men även om det betyder mycket är vi i ett läge som vi aldrig varit i tidigare och hälsan måste gå först.

– Det är en ny sits för alla, men finns det risk för spelare och tränare kommer vi inte spela. Och de kan ju dessutom smitta andra. Blir det fler så är det en snöbollseffekt som man absolut inte vill vara med och bidra till.

Läs mer: Warberg tog ny seger mot Malmö

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här