Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sofia Greftén fortsätter sin karriär i Warberg IC. Bild: KRISTER ANDERSSON
Sofia Greftén fortsätter sin karriär i Warberg IC. Bild: KRISTER ANDERSSON

Sofia Greftén förlänger med Warberg IC

Sofia Greftén stannar i Warberg IC.
Backen har skrivit på ett nytt avtal.

Pusselbitarna börjar falla på plats i Warberg IC, även om det ännu inte är spikat hur ledarstaben ska se ut.

Klubben har förlängt med flertalet spelare, däribland Sandra Hawerman och Cecilia Habib Westh, och har knutit till sig en del utifrån, som Amanda Svanström.

Nu har ytterligare en spelare valt att skriva på nytt kontrakt med Warberg IC. Det handlar om Pixboforstrade Sofia Greftén som kom till klubben för tre säsonger sedan.

– Det känns kul att få vara del av detta lag som påbörjade något förra säsongen och som nu ska fortsätta den utvecklingen. Tillsammans ska vi ta ännu större kliv under nästa säsong, säger Greftén i en kommentar på Warbergs hemsida.

Hon fortsätter:

– Det jag ser allra mest fram emot är att få spela framför publik i Sparbanken Wictory Center igen.

Greftén är i grund och botten forward, men har skolats om till back. Men det kan bli så att hon används i sin tidigare roll nästa säsong, menar klubbchef Emil Risberg.

– Sofia utvecklade sitt spel, precis som resten av laget, under föregående säsong. Och det ska bli intressant att se hur hon kan fortsätta den utvecklingen under den stundande säsongen, säger Risberg i en kommentar på klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Vi har funderingar på att låta Sofia återgå till sin ursprungsposition som forward, som hon hade när hon kom till klubben. Att ha spelare i truppen som kan spela på mer än en position är väldigt positivt.

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här