SM-mästare klar för Varbergsklubb

Fem slutspel och ett SM-guld. Med andra ord är det mycket rutin som Warberg IC får in när de landar en riktig prestigevärvning.

ANNONS
|

Cecilia Habib Westh fanns med i Pixbo Wallenstams historiska lag säsongen 2015/16. Laget vann serien och lyckades bärga damlagets första SM-guld efter en dramatisk uddamålsseger mot Kais Mora. Hon gjorde fem säsonger i SSL-klubben och var en av de mest tongivande spelarna. Under de två senaste säsongerna har hon huserat i Allsvenskan och moderklubben Lockerud. Men nu blir alltså Warberg ny klubbadress.

- Vi blev hitbjudna (sambon Joel Frölin har skrivit på för Warbergs IBF), fick träffa Kent (Göransson) och jag känner många i Varberg. Johan Stadin i herrlaget är en nära vän. Det känns väldigt seriöst och tryggt, säger Habib Westh.

ANNONS

Hett villebråd

Trots den gedigna och imponerande meritlistan fyller hon bara 26 år till sommaren. Och intresset har varit stort för den tidigare SM-guldvinnaren.

- Det har varit rätt hektiskt den senaste veckan. Jag har pratat med Rönnby. Kais Mora, Pixbo, Jönköping, Karlstad och Lund var på mycket i början. Jag tänkte en del på Pixbo, men jag var sugen på en ny miljö.

Vad var det som fällde avgörandet till Warbergs fördel?

- Jag tror laget har något bra på gång. Kent verkar ha höga krav och det gillar jag. Warberg kan erbjuda hela paketet. Trivs jag utanför planen då kan jag få ut det mesta av mig själv på planen.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?

- Jag vill se mig som en målgörare. I SSL hade jag inte så mycket poäng på kontot. Nu när jag fått gå ner i Allsvenskan vann jag poängligan. Jag hoppas att jag kan ta med mig det och finslipa på offensiven och kunna blomma ut med det i SSL. Jag har skinn på näsan och tänker kliva in och höras.

Efter två säsonger i Lockerud var suget stort efter spel i SSL. Hon berättar om varför hon vände hem till moderklubben.

ANNONS

- Innebandyn var det inga fel på i Pixbo. Men jag längtade till Mariestad och storstan lockade inte lika mycket längre. Lockerud hade nåt bra på gång. Den första säsongen kvalade vi till SSL.

Kommer in med attityd och karaktär

Klubbchefen Emil Risberg är mycket belåten att ha landat Habib Westh.

- Hon är en jätteintressant spelare utifrån sin erfarenhet, karaktären och attityden. Sen kan hon göra poäng också. Det är lite utifrån hur Kent vill använda henne i laget, säger Risberg och fortsätter på hur värvningsarbetet sett ut:

- Vi känner till henne framför allt från sin tid i Pixbo. Vi visade upp förutsättningarna i Varberg och beskrev ambitionerna vi har med laget och det var hon intresserad och lockad av. Processen har pågått i ett antal veckor.

Läs mer: Landslagsmålvakten flyttar från Mora till Varberg

ANNONS