Therese Arneson och övriga i Warberg såg ut att gå mot en skräll men fick ge sig till slut.

Sex darriga minuter stoppade Wics skräll

I två perioder skakade Warbergs tjejer om topplaget Täby. Men i början av tredje perioden, på drygt sex minuter, försvann allt Wic-hopp om en skräll.

|

Då piskade Täby in fem mål bakom elitseriedebuterande Frida Bengtsson och gick från 4–4 till 9–4. Ridån gick ner...

– Den sekvensen svider förstås rejällt, sa Wic-tränaren Patric Löfborg efter matchen. Men vi ska mest minnas att vi i två perioder höll jämna steg med ett topplag och visade att vi har ett spel som håller på den här nivån.

Täbys tränare Lars Jedheim hade uttryckt farhågor inför matchen. Han hade haft ett antal spelare på landslagsuppdrag och var lite orolig.

Kanske tog hemmalaget också en aning lätt på uppgiften och Warberg var inte sent att gripa chansen.

– I två perioder var vi jättebra, sen tryckte de gasen i botten, suckade Jeanette Nilsson, som ställdes mot ett antal gamla lagkamrater från tiden i Djurgården.

Jeanette fick också pricka in 0–2-målet, sedan Therese Arneson dessförinnan hade gjort 0–1.

Frida Bengtsson stred som ett lejon i kassen, men med dryga minuten kvar av första perioden sprack hennes nolla.

– Inte så kul att det till slut blev tio mål i baken, men det var förstås härligt att få göra elitseriedebut, sa Frida.

Hanna Svensson har vaktat kassen i de tidigare matcherna. Men på fredagen fick Frida veta att det var dags för henne att ta plats mellan stolparna.

– Det var många tankar och en hel del nervositet, erkänner hon.

Men när matchen väl startade, och hon fick göra några räddningar, släppte mycket.

– Jag minns väl debuten som både bra och dålig, sa hon efteråt. Det blev ju några enkla baklängesmål på slutet.

Warberg fick se Täby kvittera i början av den andra perioden, men återtog ledningen när Täby fick två spelare utvisade inom loppet av en minut.

Camilla Halldén vispade in 2–3 efter ett snabbt frislag.

Täby hade nya svar att ge. Det blev 3–3 och det blev 4–3 och möjligen fick hemmagänget en känsla av att "nu lossnar det".

Då prickade Andrea Envall (poängbäst i Wic med ett mål och två assist) in kvitteringen.

Och i slutsekunderna av den andra perioden hade Wic en gyllene chans till ny ledning, men sumpade friläget.

Täby-tränaren Lars Jedheim hade förmodligen sagt ett och annat i omklädningsrummet, för i tredje perioden blåste man ifrån.

– Vi blev för passiva och gav dem ytor. Och de straffade oss direkt. Det såg ut som om mina tjejer blev för försiktiga, sa Patric Löfborg.

En tröst i mörkret – Wic fick sista målet. Malin Arneson rappade in reduceringen till 10–5.

Innebandy: SSL dam

Täby 10

Warberg 5

(1–2, 3–2, 6–1)

Första perioden: 0–1 (7.15) Therese Arneson (Andrea Envall), 0–2 (11.45) Jeanette Nilsson (Andrea Envall), 1–2 (18.48) Therese Andersson (Josefin Ulvhag).

Utv, Wic: 00.23 Malin Pettersson, 2 min (slag).

Andra perioden: 2–2 (2.09) Malin Söderberg (Geraldine Rossier), 2–3 (5.22) Camilla Halldén (Malin Pettersson), 3–3 (11.00) Sofie Karlsson (Geraldine Rossier), 4–3 (14.27) Malin Söderberg (Sofie Karlsson), 4–4 (15.54) Andrea Envall (Therese Arneson),

Utv, Täby: 4.28 Therese Andersson, 2 min (obstruktion), 5.20 Moa Tschöp, 2 min (hög klubba), 11.11 Moa Tschöp, 2 min (slag),

Tredje perioden: 5–4 (00.55) Malin Eriksson (Malin Söderberg), 6–4 (2.48) Louise Wickström (Therese Andersson), 7–4 (3.10) Geraldine Rossier (Malin Söderberg), 8–4 (3.27) Therese Andersson (Jenny Gustafsson), 9–4 (6.13) Therese Andersson, 10–4 (9.08) Louise Wickström (Matilda Sjödin), 10–5 (18.14) Malin Arneson (Maria Larsson).

Skott: 32–27 (13–9, 9–10, 10–8).

Domare: Robert Lovrencic, Stockholm, och Micael Svensson, Fjugesta.

Publik: 216.

Så var matchen

I två perioder var Warberg minst lika bra som sina mycket mer namnkunniga motståndare. Men i tredje perioden tog bensinen slut, när Täby skruvade upp tempot.

Så startade Wic

Målvakt: Frida Bengtsson(Hanna Svensson).

Förstafemman: Malin Arneson, Maria Larsson - Malin Pettersson, Camilla Halldén, Johanna Johansson.

Andrafemman: Amanda Engström, Jeanette Nilsson - Andrea Envall, Linn Johansson, Therese Arneson.

Tredjefemman: Josefine Sjögren, Frida Ericsson - Jonna Bergemyr, Amanda Johansson, Jenny Dahl.

Ersättare: Ebba Blomén, Johanna Andersson.

Matchens plus

Wic-målvakten Frida Bengtsson gjorde elitseriedebut med den äran. I två perioder storspelade hon och svarade för ett antal fina parader.

Matchens minus

Sista perioden var förstås ingen munter upplevelse för wicorna. Fem baklängesmål på drygt sex minuter, då försvann hoppet snabbt om en skrällpoäng.