Sandra Hawerman och Hanna Svensson kallade till landslagsamling

I början av juni samlas det svenska landslaget i Varberg. Två spelare från Warberg IC kommer att finnas med på lägret: Sandra Hawerman och Hanna Svensson.
– Det är häftigt, säger Hawerman.
– Det känns jättebra, säger Svensson.

ANNONS
|

Både Sandra Hawerman och Hanna Svensson var uttagna till landslagslägret som skulle ägt rum i februari, men på grund av pandemin ställdes den samlingen in.

Nu får Warberg IC-duon en ny chans att visa vad de går för.

Forwarden och målvakten har blivit kallade till Sveriges samling i Varberg i början av juni.

– Det är en bonus att det är på hemmaplan. Det är kul, säger Svensson, som får åka på sitt första landslagsläger.

– Det är stort när det handlar landslaget. Det ska bli jättekul och det känns som en liten revansch efter att det blev inställt i vintras, säger Hawerman.

ANNONS

Att det är två spelare från fjolårssäsongens tabelltia som tar en plats i truppen tycker Svensson är ett betyg på att föreningen hittat ett framgångskoncept.

– Det är ett kvitto på att klubben gör någonting bra, att spelarna utvecklas i den miljön de är i.

Båda spelarna tycker att de blev bättre under säsongen som gick.

– Personligen är jag nöjd med första halvan av säsongen. Andra halvan kom jag inte riktigt upp i samma nivå. Men överlag var det min bästa säsong, säger Svensson.

Hawerman:

– Jag kan inte vara annat än nöjd. Jag får också ordentlig kvittens på det när jag blir uttagen till den här samlingen. Det känns som att jag utvecklade många delar av mitt spel, kanske inte bara poänggörardelen. Jag tycker även att jag utvecklade andra bitar som gjort mig mer komplett.

Landslagssamlingen i juni blir någonstans startskottet för nedräkningen till VM, som spelas i slutet av november och början av december. Efter lägret i Varberg är det ytterligare fyra samlingar, men samtidigt går fem, sex månader fortfarande än vad många tror. Hanna Svensson samt Sandra Hawerman drömmer om att få spela mästerskapet på hemmaplan.

– Det känns nästan helt overkligt att det ska vara ett VM i Sverige och att man någonstans är aktuell för den uttagningen. Det blir också en morot, för nu vill man vara med hela vägen, säger Hawerman.

ANNONS

– Det är klart att det finns i bakhuvudet. Men samtidigt finns det jättemånga duktiga målvakter i Sverige som konkurrerar om de två platserna. Det är ett mål, men jag är ödmjuk inför uppgiften, säger Svensson.

ANNONS