Sandra Hawerman förlänger sitt kontrakt med Warberg

Warberg har gjort klart med en tung förlängning inför framtiden. Poängdrottningen Sandra Hawerman fortsätter två år till i klubben.

ANNONS
|

Sandra Hawerman gör nu sin tredje säsong med Warberg. 21-åringen hämtades från IBK Göteborg och gjorde succé direkt med 26 mål under den första säsongen.

Hon har sedan aldrig slutat göra poäng och är även i år poängbäst i Warberg och ligger tia i hela SSL:s poängliga.

Nu har Hawerman också bestämt sig för en fortsättning i Warberg och har skrivit på för två nya säsonger i ljusblått.

– Det har känts självklart efter årets säsong och med den satsning som föreningen gör vill jag inget hellre än att stanna, säger Hawerman.

Har det funnits intresse från andra klubbar?

ANNONS

– Den dialogen hann aldrig komma upp. Jag hade säkert kunna söka mig runt men mitt fokus har hela tiden legat på Warberg och jag ser ingen anledning att flytta.

Hawerman förlängde med ett år ifjol

Inför nuvarande säsong förlängde Sandra Hawerman sitt kontrakt med ett år. Nu väljer hon att investera mer i föreningen och blir kvar i ytterligare två år.

– En resa tar lång tid och jag vill satsa helhjärtat på Warberg, säger Hawerman och fortsätter:

– Det är också ett helt annat läge nu jämfört med i fjol och en helt annan känsla i föreningen. Det finns verkligen mer att hämta här.

Emil Risberg, som både är klubbchef och sportsligt ansvarig för damlaget, är självklart väldigt nöjd med att få Hawermans signatur på papper.

– Självklart. Hon är en viktig spelare för oss och hon har utvecklats det här året, det känns spännande att få fortsätta hennes utveckling.

Avgörande vecka väntar för Warberg

Att redan nu säkra upp en av seriens mest produktiva sänder också signaler om att Warberg vill fortsätta slåss om slutspel snarare än nytt kontrakt.

– Helt klart visar det här på att vi satsar. Vi har stärkt vårt varumärke, sen har vi fortfarande en bra bit kvar upp till toppskiktet i SSL, säger Risberg och fortsätter:

ANNONS

– Jag har en pågående dialog med flera spelare och vi vill bygga på den kontinuiteten som vi har. Sen tittar vi självklart utanför truppen också.

Warberg är mitt uppe i den vecka som kan avgöra hela säsongen. I helgen väntar både Malmö och Västerås Rönnby som ligger på platserna direkt bakom i tabellen.

– Jag ska inte säga att det blir helt avgörande, men det är klart att det blir två väldigt viktiga matcher. Laget har pratat om slutspel hela året, men det är klart att vi har vetat om att det skulle bli en kamp om någon av de sista platserna, säger Risberg.

Läs mer: Rysarhelg väntar för Warberg i slutspelsjakten

ANNONS