Rysarkval mot sitt gamla lag - det passar Alexander perfekt

En repris på kvalserien 2019. Fast nu på den andra sidan. Det är precis vad Alexander Johansson känner att han behöver.
– Jag älskar att stå i centrum. Det var skönt att få Hagunda. Det ger mig det publiken annars hade gett mig, säger Alexander Johansson.

ANNONS
|

Det är mitten på veckan och trots att det är på söndag som sista kvalet, i bäst av fem matcher mot Hagunda, drar igång har Alexander Johansson redan pratat med tre journalister. Just den här dagen pysslar han dock med något helt annat.

– Pappa skulle köpa donuts men jag fick offra mig och gå in på leklandet här vid Hede outlet, säger Alexander Johansson som ger sonen Lias, tre år, och flickvännen Carolin familjetid.

– Lias tycker det är kul att vara i hallen, men har inte så stort intresse för boll och klubba, och det gillar jag. Estetik, musik och dans, jag hoppas få in honom på det spåret och göra allt jag inte gjort. Låtskrivare får han gärna bli, säger Alexander och skrattar.

ANNONS

Snart kommer vi in på ämnet Hagunda. Klubben som han representerade innan Wic - och samma lag som fick se sig besegrat 2019.

– Det har varit svårt med nervositet och taggning när det inte varit som vanligt med matcher med publik. Därför blir det en morot att möta ett lag jag känner kärlek för och ilska mot. Av de två tre lagen som fanns att välja på önskade jag det här mest.

– Jag känner att adrenalinet pumpar. Sedan är det tudelat. Skitkul, men också ledsamt beroende på vilken dag du frågar mig.

Hur då?

– Av de åtta lagen som hade möjlighet från början är det vi och Hagunda som ska gå upp. Ser man på vilka föreningar vi är och vilket material så är det så.

– Och för två år sedan. Då borde båda lagen gått upp. Det har man mest ågren kring nu, att något av lagen måste fortsätta i Allsvenskan.

Hur var de matcherna?

– Det är det häftigaste jag varit med om tveklöst inom innebandyn. Vi hade 1500 på våra matcher och här nere i Varberg var det över tusen pers.

Blir jämnt igen

Alexander Johansson tror att det blir minst lika jämnt den här gången.

ANNONS

– Till och med jämnare. Då var Hagunda nykomling och vi hade inte rutinen. Själv hade jag inte alls spelat så länge. Idag har de Johan Eriksson, Jacob Drews, (Fredrik) Holtz och Jakob Arvidsson. Och Warberg har flera med SSL-meriter. Karlstad mot Djurgården blir jämnt också, på deras nivåer. Men ingen av dem hade gått upp om vi och Hagunda inte ställts mot varandra.

Johansson är född i Sollentuna men har en pappa från Hisingen och sin mamma från Skara. Men det var i Uppsala han träffade sin Carolin. Och är man innebandyspelare i staden då känner man alla inom sporten.

– Jag känner alla spelare i laget bra. Det spelar ingen roll om man spelar för Sirius, Storvreta eller Hagunda, man har samma vänner som det kretsar runt. Det är väl Hagundas målvakt jag inte har koll på, säger Alexander Johansson.

Mot Lagan var matchserien i bäst av tre matcher. Nu handlar det om fler matcher.

– Men det kommer inte gå att slappna av i någon match, för det är otroligt bra spelare i båda lagen. Det kommer bli full careta. Vi har gått lite samma väg och efter jul så har ju båda lagen vaknat.

Johansson vill förändra kvalsystemet

Själv trivs ”Alex” som bäst när det gäller.

ANNONS

– Alla uttagningar till stadslag eller landslag, då är det något som sker i mig.

Han är även beredd på att det kommer kosta ett och annat blåmärke.

– Jag får smällar - för att ge igen. Jag går igång på det.

Johansson skulle dock vilja att kvalsystemet ändras. Åtta lag, fyra från varje serie, är några för mycket.

– Jag tycker ettorna ska gå rakt upp. Sen får de som kommer tvåa, trea och fyra ha ett eget kval. Eller att om man kommer näst sist och trea från slutet i SSL får möta tvåor och treor i Allsvenskan. Lite som SHL i ishockey.

På söndag drar alltså allvaret i gång. Men Alexander Johansson hinner mjuka upp på leklandet i Kungsbacka.

Vad är roligast där?

– Att hitta ett gött bollhav och bara chilla. Åka rutschkana är också kul...

Läs mer: Återupplev rysarserien mot Hagunda 2019

ANNONS