Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rikard Eriksson, här i Mullsjös tröja, kommer inte spela med Wic utan Partille. Bild: PER WIKLUND
Rikard Eriksson, här i Mullsjös tröja, kommer inte spela med Wic utan Partille. Bild: PER WIKLUND

Rikard Eriksson svarar på kritiken från Warberg IC

Rikard Erikssons val att välja Partille upprörde känslor i Warberg IC. Nu svarar han på kritiken via sms.

Det var igår som HN kunde avslöja att Rikard Eriksson inte återvänder till Wic. Det blir i stället spel i division 1 med Partille och kompisen Daniel Karlander. Det fick sportchefen Kimmo Eskelinen att gå i taket. Besvikelsen grundar sig inte i första hand på klubbvalet utan det jobb på Varbergs sparbank som klubben faktiskt ordnade till Eriksson.

– Ber man en klubb att hjälpa till med ett jobb för att flytta hem, och vi löser det, så finns det inte i min värld att man då väljer en annan klubb. Det handlar om vanligt människohyfs. Det känns som en kniv i ryggen, säger Eskelinen till Innebandymagazinet.

Eriksson ger sin syn via sms

Hallands Nyheter har sökt Rikard Eriksson. Via sms ger han sin bild av det hela.

– Jag frågade min nya arbetsgivare (Varbergs Sparbank) innan jag skrev på mitt anställningsavtal om det fanns någon förpliktelse gentemot Wic och det gjorde det absolut inte. De sa att det är upp till mig om jag vill spela där eller inte och att de inte lägger sig i det. Så jag känner inte att jag har något ansvar gentemot Wic. Det är jättetråkigt att Kimmo känner sig sviken. Jag vill inte hålla på med någon pajkastning.

Eriksson menar också att han framfört till Eskelinen att han inte hade motivation att starta om med Wic med tanke på min familjesituation (som småbarnspappa).

– Jag hoppas de vill ha andra spelare som har mer driv och motivation än jag känner att jag kunde ge Wic.

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här