Rikard Eriksson kan vara på väg tillbaka till Wic.
Rikard Eriksson kan vara på väg tillbaka till Wic. Bild: PER WIKLUND

Rikard Eriksson har fått jobb i Varberg - väljer mellan Warberg IC och Mullsjö AIS

Fjärde säsongen kan bli den sista för Rikard Eriksson i Mullsjö AIS. Den förre landslagscentern har landat en tjänst på Varbergs Sparbank. - Det är inget påskrivet men banken har erbjudit mig jobb, bekräftar han.

ANNONS
|

När Warberg åkte ur Superligan för första gången 2017 valde Rikard Eriksson att lämna laget för Mullsjö AIS. Fyra år senare kan det bli så att han återvänder.

– Eftersom jag bott i Varberg länge och sambon (Frida) är därifrån har jag varit tydlig med att det antingen är att dra sig tillbaka och bygga upp Warberg igen eller bli kvar i Mullsjö och kämpa för det där SM-guldet, säger Rikard Eriksson och tillägger:

– Vi har verkligen inte bestämt oss för något än.

Har spelat 53 landskamper

Men några andra alternativ finns inte för 31-årige Rikard Eriksson, som under sin karriär gjort 53 landskamper, och numera är tvåbarnspappa boendes i Jönköping.

ANNONS

– Jag känner mig inte klar med innebandyn, men familjesituationen ser annorlunda ut än för två år sen. Vi har inga av våra familjer eller barnvakt i Jönköping. Det är sånt man funderar på och väger in. Sambon har fått ta ett väldigt stort ansvar, säger Rikard.

Att han fått jobb på västkusten talar förstås till Wics fördel, men Rikard understryker att han inte bestämt sig - än.

– Det är jättesvårt att sätta någon tid på det. Vi känner oss för, men det kommer inte dröja många veckor till. Sparbanken som erbjudit mig jobb vill veta, och även klubbarna, så det blir så snart som möjligt.

Warberg IC:s sportchef Kimmo Eskelinen säger att han har kontinuerlig kontakt med Rikard.

– Det är inga konstigheter. Vi stämmer av läget årligen om tanken finns att flytta hemåt. Varberg är hemma för både han och hans familj.

Eskelinen känner också till att Rikard fått jobb.

– Han har fått ett jobb i Varberg och det lutar väl åt att han flyttar hem. Så mycket kan jag säga.

Samtidigt vet Kimmo att Mullsjö spelar i en högre division, både sportsligt och ekonomiskt.

– Där kan vi inte tävla med Mullsjö just nu, och det är Rikard högst medveten om. Warberg kan erbjuda mer lösningen för ”det riktiga livet”. Framför allt nu när de fått ett barn till.

ANNONS

Warberg IC skulle så klart få stor nytta av en spelare av Rikards kaliber.

– Han har samlat erfarenhet. Rikard är inte på väg uppåt i sin karriär, han var ju med i landslaget när han lämnade oss. Men han är en ledarfigur och står för mycket bra saker vad gäller träning och seriositet. Han kommer inte till Warberg för att vinna SM-guld, men kan komma ta en roll som skjutsar oss uppåt i hierarkin innan han slutar, menar Kimmo Eskelinen.

ANNONS