Sanna Olsson gick i däck efter en tackling från Rönnbyspelaren Jennifer Lindholm.
Sanna Olsson gick i däck efter en tackling från Rönnbyspelaren Jennifer Lindholm. Bild: AXEL BOBERG

Rönnbyspelaren Jennifer Lindholm stängs av efter tacklingen mot Sanna Olsson

Fallet togs till juridiska nämnden i innebandyförbundet. Nu har beslutet kommit. Rönnbyspelaren Jennifer Lindholm stängs av efter tacklingen mot Sanna Olsson.

ANNONS
|

Klippet kommer från Sportexpressen Play.

Wic-spelaren Sanna Olsson åkte på en ordentlig smäll efter en tackling från Jennifer Lindholm i slutet av den tredje perioden i bortamatchen mot Västerås Rönnby den 29 november. Warberg upplevde situationen som vårdslös och anmälde till videogranskningsgruppen.

– Följden av tacklingen är ju inte snygg. Sanna kunde inte träna igår, hon fick sig en ordentlig smäll och har ont i rygg och nacke, sa tränare Kent Göransson i en tidigare intervju med HN.

Ärendet togs efter videogranskningen vidare till juridiska nämnden (JN).

Nu har beslutet kommit. Jennifer Lindholm stängs av tre matcher. I beslutet skriver de bland annat: ”Mot bakgrund av vad som framgår av videosekvensen anser JN att Jennifer Lindholm medvetet går in mot motspelaren för att tackla denne. Tacklingen sker i hög fart och träffar motspelaren i huvudet. Agerandet innebär typiskt sett en hög risk för skada. Tacklingen har i vart fall inneburit smärta hos motspelaren.”

ANNONS

Lindholm har varit avstängd även under utredningen och hade därför redan missat en av Rönnbys matcher när domen föll. Detta har juridiska nämnden hänsyn till och valde att stänga av henne under perioden 4-19 december. Det innebär att Lindholm saknades i Rönnbytruppen i helgens match och i mathen som kommer.

Läs mer: Dramatik när Warberg besegrade Rönnby i sudden

ANNONS