Jesper Wallström lånas in av Warberg IC från SSL-klubben Pixbo Wallenstam.
Jesper Wallström lånas in av Warberg IC från SSL-klubben Pixbo Wallenstam. Bild: Per Wiklund

Pixbos Jesper Wallström lånas in av Warberg IC

Fjolårssäsongen spolierades av en knäskada. Nu hoppas Jesper Wallström ta nästa steg i karriären i Warberg IC.

ANNONS
|

20-årige Jesper Wallström tillhörde under säsongen 2019/20 SSL-laget Pixbo Wallenstam. Men en skada gjorde att det inte blev särskilt mycket spel. Nu står det klart att Warberg IC lånar in talangen, som har meriter från bland annat U19-landslaget.

– Jag kände att gå ner en serie är ett bra steg för mig. Samtidigt ville jag inte gå till vilken klubb som helst. När Warberg hörde av sig kände jag direkt att det var rätt. Det är en väldigt fin klubb, bra hall och mycket publik, säger Jesper Wallström, som blev helt återställd i april efter vinterns knäoperation.

Warberg lånar in Jesper Wallström

Forwardens kontrakt med Pixbo Wallenstam gick ut efter den gångna säsongen. Men parterna kom överens om en förlängning och därefter blev låneavtalet med Warberg IC klart. Lånet gäller för hela kommande säsong och det finns ingen klausul för Wallström att han kan återvända till Göteborgsklubben under säsongen.

ANNONS

– Warberg har bra förutsättningar för att jag ska utvecklas. Jag pratade med Kimmo, Jonas och Anton och fick en bra bild av dem. Det känns riktigt bra, säger Jesper Wallström, som har tränat med Warberg IC de två senaste veckorna.

Warberg IC:s sportchef Kimmo Eskelinen är nöjd med att ha fått klart med inlåningen från Pixbo Wallenstam.

– Vi kände att vi ville ha in en vänsterforward, vilket är en av de svåraste positionerna. När vi gick igenom närområdet var han en av de som vi hade haft koll på sen innan, säger Kimmo Eskelinen.

Vad är det ni får av Wallström?

– Han är jämnbra på allt. Det är en poängspelare. En placeringssäker spelare som vet var han ska stå för att göra mål och poäng.

Kimmo Eskelinen nöjd med inlåningen av Pixbo Wallenstam-spelaren

Sportchefen tror att Allsvenskan, som enligt honom, är en mer förlåtande miljö än SSL.

– Sen ska man veta att på seniornivå har han inte bevisat jättemycket än. Han har fått känna på SSL-spel.Det är en talang, men det är inte givet att han gör succé i Allsvenskan. Vi hoppas att han blommar ut hos oss, kan hjälpa oss och sig själv i sin karriär. Hos oss kan ha få viktig erfarenhet.

ANNONS

Att kontraktet sträcker sig över hela säsongen och att SSL-klubben inte kan återkalla honom under säsongen.

– Då vet vi att vi kan forma honom som vi vill och behöver inte oroa oss för att han försvinner. Det är en trygghet.

Läs mer: Jonas Klavberg blir årets eldsjäl

ANNONS