Pernilla Hermansson fått en ny roll i Warberg IC – och trivs med det.
Pernilla Hermansson fått en ny roll i Warberg IC – och trivs med det. Bild: Dick Gillberg

Pernilla Hermansson har hittat rätt på Warberg IC:s backlinje

Hon var center i IBK Göteborg förra säsongen. Nu har Pernilla Hermansson fått en ny roll i Warberg IC – och trivs med det.

ANNONS
|

25-åriga Pernilla Hermansson är ny i Wic-laget för säsongen. Hon värvades från IBK Göteborg där hon spelade center. Nu har hon fått en ny roll och gjorde en stabil insats under söndagsmatchen när Wic vann mot Täby med 9-6.

– Min insats var okej skulle jag säga. Jag är ganska nöjd med försvarsspelet. Men jag ska ha en bra träningsvecka nu den kommande veckan och våga ta för mig, säger hon.

För varje match som går kommer hon in i sin nya position mer och mer. Men det innebär ett större ansvar.

– Man måste vara mer noggrann med bollen. Spelar man bort bollen som center så gör det inte så mycket. På backlinjen måste man ta mer ansvar i försvaret.

ANNONS

Täby letade sig dock igenom försvaret ett antal gånger och Wic släppte sex mål bakåt. Men med nio mål gjorda av de blåklädda, varav sju av dem i den sista perioden, stod Wic för en helomvändning och fick med sig två välbehövliga poäng.

– Vi jobbar hårt tycker jag. I första perioden har de många chanser. Vi har det lite stressigt med boll inför andra, men vi lugnar ner oss. Vi jobbar hårt. Vi sätter chanserna, både högt och lågt, säger Pernilla Hermansson och fortsätter:

– Vi måste prestera på en väldigt hög nivå. Dippar vi för mycket så straffar det sig i den här serien.

Läs mer: Warberg IC gjorde galen vändning mot Täby FC IBK

ANNONS