Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Krister Andersson
Bild: Krister Andersson

Målregn när Wic vände och körde över Lindås

Det blev en mardrömsstart för Warberg i matchen mot tabelltrean Lindås. Trots det gick hemmalaget segrande ur det känsloladdade mötet – efter ett riktigt målregn i den tredje perioden.

Bortalaget tog kommandot direkt och det blev en mardrömsstart för Wic i den heta matchen mot Lindås. Lindås har tidigare visat sig starka under de inledande tio minuterna. Så även mot Wic, som bara kunde hålla tätt bakåt i en och en halv minut. Fem minuter senare kom nästa smäll.

– Där tycker jag inte att vi sätter försvarsspelet. Vi har pratat om att få tempo i matcherna och att vi vinner på det i längden. Där träffar vi inte rätt, säger tränare Anton Drake.

Robin Blåberg var först med reduceringen när han slog hål på Oskar Adler i Lindåsmålet. Men Lindås kunde snart öka på sin ledning igen. Med fyra minuter kvar till paus gjorde de 3-1.

– Det är klart att vi önskar att inleda matchen bättre men vi vet att ju längre matchen går desto starkare blir vi.

Lindås hade därefter guldläge att fortsätta sitt målkalas när Isak Stöckel åkte på en utvisning. I stället hann Warberg reducera igen innan första periodens slutsignal ljöd. Blåberg gjorde sitt andra mål i matchen – i boxplay.

– Det är alltid skönt att göra mål, men speciellt sådana viktiga mål som får vändning i matchen. Vi har varit väldigt bra i boxplay och vissa av oss gillar att spela i boxplay och bara spela av de där två minuterna, säger Robin Blåberg.

Wic vände till ledning

Wic flåsade gästerna i nacken under den andra periodens inledning. När Lindås hamnade i numerärt underläge kom guldläget. Mattias Kongstad kvitterade efter en välslagen pass från Blåbergs klubba.

3-3 blev 4-3 genom Stöckel och Wic hade vänt underläget till ledning.

– Vi har varit ojämna under säsongen i prestationerna. Jag tror att det kan bli en osäkerhetskänsla att vi inte riktigt vet var vi står i dag. Att vi släpper in något mål och inte riktigt känner att det sitter. Men då är det någonstans all heder åt spelarna som lyckas vända det, säger Drake.

De blåklädda fick mer energi, vilket gav utdelning. På inte ens minut fick både Joel Birgersson och Mattias Kongstad in varsitt träffsäkert skott på mål – och satte dem.

Målkalaset fortsatte

Målregnet var inte slut där. Den här gången fick Simon Nilsson måljubla. Strax därefter, 38 sekunder senare, var det Johan Dahlqvists tur. 4-3 hade blivit 8-3 på knappt fyra minuter. Matchen var avgjord.

– Det blev en överkörning till slut och vi var det klart bättre laget i dag. En av säsongens bättre prestationer, helt klart. Vi sätter vårt försvarsspel till punkt och pricka, vi håller nollan i andra och tredje perioden, vi är helt överlägsna, säger Anton Drake och fortsätter:

– Det är en mental boost i det här laget att känna att vi möter ett lag som är någorlunda samma tabellsituation som oss men vi klarar att vinna med så pass stora siffror. Den känslan är bra att ta med oss framöver.

Läs mer: Warberg vände och vann – avgjorde i slutsekunderna

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här