Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ludwig Bengtsson mötte Warberg med Lerum den gångna säsongen, nästa säsong står han i hemmabåset.  Bild: KRISTER ANDERSSON
Ludwig Bengtsson mötte Warberg med Lerum den gångna säsongen, nästa säsong står han i hemmabåset. Bild: KRISTER ANDERSSON

Ludwig Bengtsson är ny assisterande tränare i Warberg

Han inledde sin tränarkarriär i Warbergs ungdomsverksamhet. Nu är Ludwig Bengtsson tillbaka för att ta upp klubben i SSL igen.
– Det handlar inte om om Warberg går upp igen till SSL utan när, säger Bengtsson.

29-årige Ludwig Bengtsson har, sin ringa ålder till trots, en lång tränarkarriär bakom sig. Efter att ha fört upp Träslövsläge i division ett, en plats man sedan tackade nej till, tog han dock klivet tillbaka för att istället bli assisterande tränare i Lerum.

– Även om det känns bra att komma hem till Warberg så var det jäkligt tufft att lämna Lerum. Vi hade en unik resa och jag har lärt mig väldigt mycket där, mer än någon annanstans i min karriär, säger Bengtsson.

Men nu fortsätter alltså tränarkarriären hos serierivalen Warberg där han blir assisterande tränare bakom nye Johan Astbrant.

– Vi har haft flera telefonsamtal och personlighetsmässigt så klickade vi direkt. Jag brukar säga att jag pratar mycket men Johan är snäppet värre. Efter att vi hade träffat varandra fysiskt då kändes det som ett givet val, säger Bengtsson.

Vad vill ni spela för innebandy?

– Det finns många som säger att de vill spela en hybrid mellan anfall och försvar och styra tempot i matcherna, det vill också vi. Sen kommer vi kanske ha en högre utgångsposition än många andra lag.

Jobbar på Carlsberg

Till vardags jobbar Bengtsson som försäljningschef på Carlsberg och den rollen genomsyrar även hans tränargärning.

– Jag har med mig från det civila att jobba mycket med både individer och grupper. Jag har nästan alltid jobbat med unga spelare och kommer alltid kunna vara en länk mellan dem och en mer erfaren tränare, som i det här fallet, säger han och fortsätter:

– Jag brinner också mycket för den analytiska delen av innebandy. Vi har kanske inte fördelen som i fotbollen att jobba med 6-8 olika kameravinklar, men i Warberg finns det utrymme att fördjupa sig mer än i andra klubbar. Sen är det ett helt annat jobb i innebandy för du behöver skapa din egen grovdata själv, den finns inte att hämta någonstans.

Följde kvalet mot Hagunda

Uppgörelsen mellan Bengtsson och Warberg har varit klar ett tag och han följde kvalet utan att veta om det var ett allsvenskt lag eller ett SSL-lag som han skulle komma till.

– Det var ett bra tillfälle att se var laget stod sig, hur de löser vissa situationer mot ett betydligt mer rutinerat motstånd. Vi kommer att ställa ett helt annat lag på banan till hösten, ett något yngre och mer oerfaret lag men med en väldigt hög potential, säger Bengtsson.

Firar ni en SSL-plats om ett år?

– Warberg har varit på en resa, nu är det en ny resa med en ny tränarstab och en delvis ny spelartrupp. Men det handlar inte om om Warberg går upp igen till SSL utan när.

Läs mer: Sportchefen: ”Det kommer att bli en hel del förändringar”

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här