Kimmo Eskelinen Warberg IC sportchef innebandy
Kimmo Eskelinen Warberg IC sportchef innebandy Bild: Dick Gillberg

Kimmo Eskelinen presenterar snart John Franssons ersättare

Tre namn har fallit bort i Warberg IC. Ytterligare tre försvinner. Samtidigt har man gjort klart med John Franssons ersättare. - Han spelar i högstaligan idag, säger sportchefen Kimmo Eskelinen.

ANNONS
|

Filip Kalentun, John Fransson och Philip Subiabre kommer inte spela med Warberg IC nästa säsong.

– Det är ett ständigt arbete att se över truppen. Ibland innebär det att ta tråkiga beslut. I Johns fall landade vi i att vi vill satsa på en annan målvaktstyp, säger Kimmo Eskelinen.

– John har varit svajig i år med sin motivation vilket påverkat hans spel. Därför var vi lite osäkra på honom och tar därför chansen att förändra målvaktsuppsättningen.

”Han är en fantastisk människa”

Ersättaren presenteras snart.

– Vi har faktiskt gjort klart med en ny målvakt och kommer släppa det närmaste dagarna. Det gäller att få klart alla handlingar som krävs, säger Eskelinen som avslöjar att det handlar om en keeper från Superligan.

ANNONS

Kimmo menar samtidigt att det var tufft att nobba Fransson.

– Han blev såklart besviken när jag meddelade för honom vårt val. Jag tycker om John, han är en fantastisk människa. Det är den tråkiga delen att behöva säga nej till spelare.

Även Philip Subiabre lämnar. Men det var på eget initiativ.

– ”Sub” har inte spelat jättemycket den här säsongen och året innan hade han en skada som höll honom borta en längre period. Han har haft sina tyngsta två år, men är alltid professionell och gör sitt jobb utan att gnälla. Men har man inte drivet ska man inte vara där. Så vi försökte inte övertala honom, säger Kimmo.

Ytterligare tre spelare kommer falla bort från truppen 2020/21:

– Det kommer några namn till närmaste veckan så mycket kan jag säga.

ANNONS