Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Dahlqvist avslutade säsongen som lagkapten för Warberg IC. Bild: TOBIAS STERNER
Johan Dahlqvist avslutade säsongen som lagkapten för Warberg IC. Bild: TOBIAS STERNER

Johan Dahlqvist om sitt svåra val att sluta med innebandyn

Redan i mars berättade Johan Dahlqvist att han slutar med innebandyn.
- Ett svårt och läskigt beslut, man har ju alltid hållit på och tränat, säger han.

En efter en faller spelarna ifrån i Warberg IC. Senast i raden är Johan Dahlqvist, snart 26 år gammal och den som i slutet av säsongen bar lagkaptensbindeln.

– Det handlar om motivation. Det är helt enkelt inte roligt eller givande att fortsätta. Det är mycket tid och kraft som går åt, säger Johan Dahlqvist som för fyra år sedan värvades från FBC Lerum.

– Ens vänner och sociala samspel finns i och kring innebandyn i SWC (Sparbanken Wictory Center). Jag har ingen aning om det är rätt beslut. Det får tiden utvisa, men just nu känns det bra - förutom att jag är oerhört besviken på hur säsongen slutade.

Hade du fortsatt om ni vunnit mot Hagunda?

– Nej. Jag meddelade Kimmo så tidigt som jag kunde för att ge klubben chansen att göra det bästa av det.

Vad ska du göra istället?

– Bra fråga. Först ska jag landa i beslutet. Jag spelar en del golf och padel. Förhoppningsvis ska jag fortsätta med det, men jag har inget som ska ersätta alla timmar.

Förra måndagen när Warberg IC hade summeringsmöte av säsongen så blev Dahlqvists beslut officiellt i truppen.

– Just det mötet var jag inte med på för jag hade migrän, så jag fick skriva det i vår grupp på Whats App. Jag tror det var många som förstod efter matchen mot Hagunda, då var man inte så stark om jag säger så.

Några visste dock redan om det.

– Jag har några väldigt nära vänner i laget som vetat att jag gått i de tankarna. Och om mina vänner frågar kan jag inte ljuga för dem. Men utanför laget är det inte så många som vetat förrän nu när det kom ut.

Johan Dahlqvist deppar efter match två i kvalet till SSL mot Hagunda. Bild: TOBIAS STERNER
Johan Dahlqvist deppar efter match två i kvalet till SSL mot Hagunda. Bild: TOBIAS STERNER

Filip Kalentun har även han lämnat Wic. Och Jesper Larsson (back/forward).

Är det en slump att ni alla är backar?

– Ja, det tror jag det är. Det är inte så att vi har snackat ihop oss för att dra alla samtidigt. Det blir en omställning, men det finns många talangfulla spelare som jag är övertygad kan ta kliv.

Är det en paus från din sida?

– Det är ett slut. Jag kan alltid hoppas att motivationen kommer tillbaka, men det är inget jag går runt och tänker på nu. Jag tar det som att jag har lagt av.

Sambon Sandra Hawerman är damlagets stora stjärna så Johan blir förstås kvar i staden Varberg, och det kan även bli så att han bistår herrlaget med viss hjälp.

– Jag har pratat lite med (Johan) Astbrant och hjälper gärna till med erfarenhet och tankar om de vill, men som ledare, nej det är inte aktuellt. Det är ett nytt kapitel nu och det är andra som får ta det där nu.

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här