Jenny Dahl visade vägen till kontrakt

Fem mål och två assist från Jenny Dahl gör att det ska mycket till att Warberg inte spelar i SSL kommande säsong.

ANNONS
|

Med tre matcher kvar att spela skiljer det nio poäng och 18 mål.

– Det känns hur gött som helst att det lossnade i rätt match, sa Jenny Dahl efter att ha gjort fler mål på egen hand än hemmalaget totalt.

Warbergs nummer nio noterades alltså för totalt sju poäng i vad som på förhand kallades en ”måstematch”.

– Ja, det kändes som att det var det, båda lagen visste hur viktig den här matchen var på förhand.

Och ja, inledningsvis märktes det. Spelet var avvaktande och tempot ganska lågt. Första perioden lämnade inte några större avtryck mer än ett snyggt ledningsmål signerat Andrea Envall som elegant tryckte in Jenny Dahls fina framspelning.

ANNONS

I andra perioden blev det desto bättre – framför allt effektivitetsmässigt. Av Warbergs tio skott mot mål satt fem stycken och gästerna kunde springa iväg till en 6-1- ledning.

– Vi pratade om att forcera fram anfallsspelet inför andra. Det gjorde vi verkligen och det ledde till många bra lägen, förklarade tränaren Patric Löfborg islossningen.

Jenny Dahl inledde mellanperioden med en typisk ”Jenny Dahlare” och snodde bollen av motståndarförsvararen för att sätta den i mål – och därefter satte Maria Larsson sitt första mål för säsongen med ett snyggt skott i krysset.

– Vi fick fart på fötterna och utmanade mer jämfört med första perioden där vi var ganska stillastående, fortsatte Wic-tränaren.

Innan perioden var slut hade Jenny Dahl gjort ytterligare två mål, och Johanna Johansson ett på assist från just Jenny Dahl. Om hennes insats sa Patric Löfborg så här:

– Helt fantastisk. Jag har varit på henne i veckan att hon behöver få fart på fötterna och målskyttet. Det fick hon verkligen, det var fantastiskt kul att se.

Att segerdifferensen blev fem bollar var ändå inte givet, mot slutet av matchen gjorde Tyresö Trollbäcken fina uppoffringar och gick från 1-6 till 4-6 med tre minuter kvar att spela.

ANNONS

Men Warberg ryckte upp sig och gjorde lika många mål som minuter återstod när hemmalaget hade målburen tom.

Den viktiga segern sätter Warberg i en tacksam sits inför avslutningen och glädjen efteråt var påtaglig. Segersången ekade högt och man gjorde vågen framför lyriske busschauffören Peder Kullbo.

– Det blev väldigt spännande tillslut, jag fick nästan hjärtklappning, sa han själv innan han lovade en rolig resa hem.

En rolig resa, det ser även Warbergs första SSL-säsong att bli.

ANNONS