Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: KRISTER ANDERSSON

Innebandykaos men en kvalmatch spelas

Det är hela havet stormar i svensk innebandy. Några matcher spelas, andra inte och några kanske. Warberg IC, Warbergs IBF och Vinbergs IBS är djupt inblandade.

Svenska innebandyförbundet har beslutat att spela färdigt grundserien i superligan och de övriga nationella serierna.

Däremot kan matcher som är betydelselösa avseende serieplacering ställas in om båda lagen begär det. För superligan ska dessutom matcherna kräva längre resor för att tävlingsutskottet ska godkänna att matcherna ställs in.

Borde ha ställt in allt

- Vi är överens med Jönköping om att inte spela den betydelselösa matchen för herrarna. Men har inte fått det bekräftat från förbundet. Men jag tycker att det enda riktiga beslutet man borde ta är att ställa in alla matcher, säger Jonas Klavberg, vice ordförande i Warberg

- Det borde vara ett självklart val av förbundet när bland annat sjukvårdsmaterial håller på att ta slut. Då ska man inte flänga runt i Sverige. Jag tycker det här är för jävligt. Nu har man lagt otroligt mycket tid på det här. Och det har alla föreningar gjort.

Läs också om att Warberg avslutar säsongen

Warbergs damlag har två matcher kvar och spelar mot Sirius på söndag. Det är just nu oklart om de två sista matcherna kommer att färdigspelas.

- Det händer saker hela tiden och det är sagt att förbundet ska ha ett möte imorgon (lördag 10.00) men många föreningar är på resande foto och vill ha besked redan i kväll. Så det kan komma ett besked.

Läs om uppladdningen

Inget kval för IBF

Warberg IBF damer slog ut Falkenberg i torsdags i kvalet till Allsvenskan och skulle mött Fröjered på lördag i nästa kvalrunda. Men den matchen är inställd.

- Hur det blir med kvalen kan man bara spekulera i, säger Jonas Klavberg.

Men ett kval kommer att spelas i helgen. Vinbergs match mot Halmstad i kvalet till division 1. Första matchen spelas på söndag och Hallands Nyheter direktsänder den med start 14.25.

- Vi känner oss trygga i det beslutet vi tagit efter att ha följt Svenska Innebandyförbundets riktlinjen, säger Hallands IBFs ordförande Ola Niklasson.

Enda matchen som spelas

Och fortsätter:

- Vi har ju stängt ner alla andra matcher i distriktet utom den här för det var den som gällde något och i och med att man kvalar sig upp i en förbundsserie har vi inte fullt ansvar och förbundet rekommenderade att vi skulle spela den.

Men borde ni inte följ andra idrotter som beslutat att helt stänga ner?

- VI känner oss trygga i besluten även om det varit snabba puckar. Förbundet stänger ju inte ner några serier och det har väl sina skäl.

Men mycket kan fortfarande hända.

- Så fort vi får annan kunskap eller om läget förändras så kommer vi att agera. Men som det är nu kommer vi att låta dessa två lagen göra upp. Sedan får vi se hur det blir med kommande kvalspel.

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här