Inget direktlyft med Hallstenssons inträde

– Nu handlar det bara om överlevnad, säger Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen.

ANNONS
|

Innebandy: Forna mästarlaget Warberg IC har det minst sagt besvärligt. Efter helgens matcher är Wic på jumboplats när tre femte­delar av årets seriespel är avverkade.

Kolla på faktarutan. Sanningen är att Ulf Hallstensson, som är tänkt att leda Warberg till nytt SSL-kontrakt, har fått en tung start där Wic nu noterat fyra raka förluster, med målskillnaden 12–27...

Ulf Hallstensson talade, efter hans enda vinstmatch med Wic så här långt (4–3 mot Sirius), om att han ville se attityd och karaktär hos sina spelare och att de just visat det.

– Det tycker jag att vi fått också, även om det inte utmynnat i några poäng. Och på den här nivån är ju allt maximalt resultatinriktat, säger Eskelinen.

ANNONS

Triumfen mot Sirius är också den enda Wic-vinsten med Hallstensson vid rodret.

– Jag tycker ändå att vi har sett en förbättring i prestationerna, hävdar Wics sportchef.

Vilka förändringar har Hallstensson infört?

– Det har gjorts en del justeringar i spelsystemet hos delar av truppen, bland annat vad gäller spelvändningar. Fast det kanske inte är något som märks hos betraktaren på läktaren, säger Eskelinen.

Han påpekar också att det tajta spelschemat inte givit tillräckligt med utrymme för att nöta in nya grejor.

– Mastodontmatchandet i januari gör att det handlar mycket om återhämtning mellan matcherna. Men vi måste hitta ett spel som ger oss poäng också.

Wic hade kanske inget uttalat mål om att ta sig till slutspel den här säsongen. Men om det nu fanns sådana tankar i klubben, så är de inte längre primära.

– Nu är det bara en sak som gäller, nu gäller det att hitta en överlevnadsplan så att vi klarar nytt SSL-kontrakt.

Årets SSL-upplaga karakteriserar Kimmo Eskelinen som ”den jämnaste jag varit med om”.

– Här finns ingen räddningsplanka. Här finns inget lag som sladdar, i stället är det inget lag som går säkert om man har en sämre dag.

ANNONS

I kväll styr Warberg kosan mot söder för bortamöte med Helsingborg. Förra mötet i Skåneland slutade med seger för Helsingborg med 9–7, efter att Wic legat under med 0–7 efter knappt halva matchen.

Helsingborg har inte heller rosat marknaden i sistone. Fem poäng på de fem senaste matcherna har gjort att skåningarna tappat kontakten med den absoluta toppen.

– Vi behöver kyla och tålamod, men jag vill också gärna se att killarna går in och släpper lös de krafter som finns inombords, beskriver tränare Hallstensson.

– För vår del handlar det också om att fokusera på en match i taget, en sliten klyscha, men ack så sann, fortsätter han.

På måndagsträningen sågs sportchef Eskelinen och Johan Ahlberg delta.

– Kimmo var väl mest med och drog ner tempot, raljerar Hallstensson. Nä, ärligt talat truppen är tunn och det krävs helst en träningsgrupp på tjugo man.

Fakta: Wic-tränarnas facit

Warberg är inne på sin tredje huvudtränare för säsongen. Så här ser resultatet ut för de tre så här långt:

Oscar Lundin: Nio matcher, tio poäng, målskillnaden 45–48.

Stefan Smedberg: Sex matcher, fem poäng, målskillnaden 25–34.

Ulf Hallstensson: Sex matcher, fyra poäng, målskillnaden 22–37.

ANNONS