Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Warbergs Ida Örnqvist har spelat fyra säsonger på Västkusten, men i sommar flyttar hon hem till Stockholm nära familjen i Huddinge. Bild: KRISTER ANDERSSON
Warbergs Ida Örnqvist har spelat fyra säsonger på Västkusten, men i sommar flyttar hon hem till Stockholm nära familjen i Huddinge. Bild: KRISTER ANDERSSON

Ida Örnqvist vänder hemåt efter fyra säsonger i Warberg IC

Warberg IC får klara sig utan Ida Örnqvist i fortsättningen. Backen väljer att flytta hem efter fyra säsonger i klubben.
- Jag saknar min familj. Det tär på mig att bo sex timmar ifrån dem, säger hon.

Det var inför säsongen 2017/18 som den då U19-landslagsmeriterade Ida Örnqvist värvades till Warberg IC i samma veva som Amanda Ahola. Men nu skiljs backprofilernas vägar åt. För Ahola blir det fortsättning i Wic medan Örnqvist lämnar.

– Beslutet har växt fram, men jag valde att vänta tills efter säsongen. När den sista matchen (mot Falun) blev inställd kändes det som jag kunde ta beslutet på riktigt, även fast jag varit inne på det spåret ganska länge, säger Ida Örnqvist.

23-åringen har ett starkt band till sin familj bestående av mamma, pappa och två systrar. Där har ni den stora anledningen till Idas val.

– Jag har trivts bra i föreningen och i Varberg, men det är för att komma närmare dem som det blir så här.

Berättade för laget vid en internmatch

Örnqvist berättade för lagkompisarna i samband med en internmatch. Trots att många redan visste.

– Jag har haft en fantastiskt bra tid i Warberg och fyra år har gått jättefort. Jag har utvecklats som innebandyspelare men nog som människa också, och har fått många vänner.

Flyttlasset till huvudstaden går inte riktigt än. Först ska logistikutbildningsexamen tas i Göteborg i juni.

– Utbildningen är klar, därför passade det bra i tiden också att flytta hem.

Hon vet inte i nuläget om, och i så fall, var innebandykarriären fortsätter.

– Det har jag faktiskt inte bestämt än. Jag har valt att ta lite ledigt. Jag är inte jättemotiverad just nu, men det kan ändras. Jag har inte skrivit med något nytt lag i alla fall, säger Ida som är fostrad i moderklubben Huddinge IK.

Ändå är Ida het på marknaden. Hon avslöjar:

– Det är ett par klubbar som har hört av sig...

Men i dagsläget får de nobben.

– Jag vill se och testa vad man gör när man inte spelar innebandy. Sen vet man aldrig, det kanske blir spel ändå.

Warberg har hittills landat ett nyförvärv i 25-åriga backen Amanda Svanström från IBK Göteborg. Sedan finns det en kvartett i befintliga truppen som man jobbar med.

– Det finns några som funderar. Vi har en dialog med ”Terre (Arneson) och i hennes fall handlar det om vilken status hon är i augusti-september då hon varit skadad hela säsongen. Camilla Halldén, Sofie Karlsson och Amanda Hill, där är det mer om de ska fortsätta spela eller inte. Jag tror ingen av dem flyttar till någon annan klubb, säger klubbchefen Emil Risberg.

Tränarfrågan närmar sig en lösning och väntas presenteras inom två, tre veckor.

– Vi jobbar med delar av ledarstaben i år, där har vi en process, men även med andra spår. Jag tror vi landar ganska nära där vi var förra året, så mycket kan jag säga. Men vi är inte klara med konstellation och rollfördelning. Jag gillar att ändå bygga på viss form av kontinuitet, säger Risberg.

Läs mer: Det gäller att ha örnkoll på en viss spelare

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här