Adrian Kodelja och Warberg var bara 17 sekunder från seger mot FC Helsingborg.
Adrian Kodelja och Warberg var bara 17 sekunder från seger mot FC Helsingborg.

Heta känslor när Warberg tappade segern i slutet

Warbergs Adrian Kodelja var på väg att föra sitt lag till seger. Men ex- warbergaren Max Wahlgren kvitterade - med 17 sekunder kvar.

ANNONS
|

– Det hade suttit fint idag. Jag tycker vi står upp bra mot ett bra motstånd i 60 minuter. Vi förtjänar mer än ett oavgjort resultat, sa Adrian Kodelja, 24.

Warberg spelade 5-5 mot Superliga-laget FC Helsingborg i sin tredje träningsmatch för säsongen. Det blev framför allt en svängig tredje period där Wic låg under med 3-4 men vände till 5-4 på en snygg frislagsvariant signerad Joel Birgersson.

Warbergs Joel Birgersson missade öppet mål

Samme Birgersson kunde punkterat matchen till 6-4 men missade öppet mål när FCH plockat ut målvaktsjätten Jonathan Edling ur sin kasse.

– Det borde blivit mål där, men det var ett kliv framåt jämfört med de två första träningsmatcherna, resonerade tränaren Jonas Gustavsson.

ANNONS

– En känslosam träningsmatch. Vi sätter försvaret och har ett bra anfallsspel också. 5-5 speglar matchen, fortsatte Gustavsson.

Jodå, visst blev det heta känslor i slutet. Smockan hängde i luften mellan Jesper Larsson och Kristoffer Fält. Båda blev utvisade.

– Kul att det förekommer känslor även i en träningsmatch. Det visar på hunger. Lite gruff ska det vara, på en lagom nivå, sa Kodelja som haft ett lite brejk i sin innebandykarriär.

– Jag spelade lite sporadiskt med Floda i division 1, men hade inte motivation att gå in helhjärtat.

Hur kände du när Warberg hörde av sig?

– Det var absolut motiverande att få representera en sån anrik förening som Warberg.

Publiken brukar höras på Wics matcher. Nu var det tomt på grund av restriktionerna kring coronapandemin. Jonas Klavberg fick till exempel agera sargvakt!

– Man är så inne i matchen, men det är ju bättre om det är publik som tittar. Men sen så klart får man hålla ut och avvakta helt enkelt, sa Adrian Kodelja som pluggar och bor i Göteborg.

– Jag pendlar än så länge, men tanken är att flytta ner när bostad finns.

Nyman ny målvaktstränare

Kodelja vaktade kassen även när Warberg vann mot Lindås. Han tänker ge Jon Fransson konkurrens.

ANNONS

– Målet är att ha en tajt grupp mellan mig och John (Fransson) och Niklas Nyman (ny målvaktstränare), sporra varandra och prestera för laget.

Robin Blåberg satt på läktaren. Simon Nilsson vilade också. Tanken var att Alexander Johansson, som bildar kedja med dessa inte heller skulle ha spelat, men han fick kliva in i andra perioden då lånet från Pixbo, Jesper Wallström, fick känning.

– Jag har ont i ryggen. Jag testade att köra den här matchen, men det var inte så smart, sa Jesper Wallström.

Ett av nyförvärven gjorde mål. Isac Stöckel kontrade in 4-4 i tredje perioden. Övriga mål gjordes av Jesper Larsson (2), Mattias Kongstad och Joel Birgersson.

På lördag ställs Wic mot Höllviken hemma. Seriepremiären är 26 september mot Karlstad.

– Alla går och väntar på vad som gäller efter 1 oktober med restriktioner, men jag skulle bli förvånad om det blir något annat än en vanlig start. Vi har i alla fall inte hört något annat, sa Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen.

Matchfakta

Warberg-Helsingborg 5-5 (1-2, 2-1, 2-2)

Första perioden: 0-1 (3.48) Fredrik Azelius, 0-2 (11.30) Fredi Petersson, 1-2 (12.43) Jesper Larsson.

Andra perioden: 2-2 (11.29) Mattias Kongstad, 3-2 (13.45) Jesper Larsson, 3-3 (17.08) Jonathan Nilsson.

Tredje perioden: 3-4 (1.42) Max Wahlgren, spel fem mot fyra, 4-4 (14,23) Isac Stöckel, 5-4 (17.44) Joel Birgersson, spel fyra mot fyra, 5-5 (19.43) Max Wahlgren

Så startade Warberg:

Mv: Adrian Kodelja

1:a femman: Filip Kalentun, Hannes Karlsson - Filip Erheden, Isac Stöckel - Mattias Kongstad

2:a femman: Johan Dahlqvist, Johan Stadin - Philip Subiabre, Jesper Larsson - Joel Birgersson

3:e femman: Oliwer Ohlsson, Vidar Tirén - Edwin Körberg, Jesper Wallström - Zeb Johnsson

ANNONS