Visade vägen.Camilla Halldén gratuleras av Amanda Engström efter ett av sina tre mål mot Tyresö Trollbäcken.

Hattricket fick tvillingsyrran att jobba extra

Warbergs tredje seger i serien blev också den största. Målfesten mot Tyresö, 9-4, lät som ljuv musik i öronen.

|

– Fasen det var jäkligt skönt att vi satte nio baljor och vi hade ju fler lägen, sa lagkaptenen Camilla Halldén.

Det var första gången Camilla Halldén gjorde tre strutar i högsta serien. Det fick fyraåriga brorsdottern Wilma att skina extra på läktaren.

– Hon är en trogen supporter som ropar och hejar, sa Camilla efteråt med yrvädret i famnen.

När Camilla, och en del andra, gör mål i Wic - levererar dessutom tvillingsystern Lovisa som discjockey vid sidan av planen.

– Jag har en Basshunter-låt som min mållåt. Det var första gången Lovisa var dj när jag näta så det var kul att få höra den, sa Camilla.

Ja, vi fick som sagt höra den tre gånger under kvällen. I andra perioden bjöd Camilla på ett smygande skott i powerplay (2-0) och kontrade in 4-1 framspelad av Malin "Bulan" Pettersson (som fick en klubba i pannan redan i matchens första byte). Därefter 7-2i tredje perioden i öppen kasse, sedan målvakten Frida Görtz släppte retur på Jonna Bergemyr skott.

Det blev en målrik historia och jinglarna vevades därför flitigt. Fast 1-0 efter första perioden var i underkant, för något domarna klassade som självmål. Johanna Andersson höll inte med.

Jag tycker själv den gick på min klubba och in, sa Warbergs nummer 21 - som gjorde det enda rätta - fortsatte gnugga på!

Vi kämpar i 60 minuter och det visar sig på tavlan, sa Johanna.

Camilla Halldén summerade det kanske bäst:

– Det var darrigt i början, men vi jobbar oss in i matchen. I andra blev det mycket bättre och i tredje sliter vi för segern.

Det fortsatte med Malin Arnesons lobb från halva plan till 3-0 och två tjusiga mål från Amanda Johansson och Jenny Dahl. Wic hade en 6-2-ledning att luta sig emot inför sista perioden och man släppte aldrig greppet, även om några kassar trillade in bakom Hanna Svensson.

– Det känns jäkligt skönt att producera lite kassar framåt. Framför allt i andra perioden, där har vi det spelet vi vill ha, det var ganska bra i första också, men vi fick inte utdelning, sa Patric Löfborg.

Det var en oerhört viktigt trea nu när vi torskade mot Linköping och har tunga lag som Pixbo och Kais Mora att möta. Dessutom är det här bra för målskillnaden, fortsatte Löfborg.

En nykomling på hemmaplan, det är det viktigaste matcherna för oss, tyckte talangen Andrea Envall som tryckte i väg skott på skott och träffade virket minst tre gånger.

– Det var några stycken ja, så jag tycker att jag förtjänade ett mål i slutet (9-3).

Tristare var de skador som Wic åkte på. Malin Arneson sjönk ihop med smärta i foten och Linn Johanssons rygg fick sig en törn.

Det är inga kul skador. Malin har varit svinduktig i veckan och Linn är alltid stabil i sitt defensiva spel. Men vi har en bred trupp och det visar de andra i dag.

Med bara sekunder kvar kom ännu en smäll och den var inte snygg alls.

Tyresö Trollbäckens stjärna Michelle Rydin slashade Hanna Svensson över fingrarna och Wic-målvakten skrek i högan sky. Det var en betydligt lugnare Hanna efter slutsignalen:

– Jag blev ju förbannad när jag fick slaget på handen och det var inte jätteskönt - men det är vardag för mig...