Hanna Svensson och Sandra Hawerman uttagna i landslaget

Om två veckor fortsätter damlandslagets uppladdning inför hemma-VM i höst. Med i den 23 spelare starka truppen finns två Warbergsspelare.
– Jag drömmer om VM och jag kommer göra allt jag kan för att komma dit, säger Sandra Hawerman.

ANNONS
|

När landslagstruppen släpptes under torsdagsmorgonen fanns det två spelare från Warberg med bland de uttagna. Sandra Hawerman, som debuterade på landslagsläger i september, och Hanna Svensson som för första gången är uttagen i A-landslaget.

– Det ska bli jättekul att få åka iväg tillsammans. Det är så himla kul för Hanna som har kämpat med Warberg under alla jobbiga år, hon är så värd det här, säger Hawerman.

Hanna Svensson själv är så klart glad över sin debut.

– Man kan inte säga annat än att det känns bra. Jag visste att chansen fanns, men samtidigt är det tuff konkurrens, säger Hanna Svensson.

ANNONS

Hur reagerade du när du fick samtalet?

– Jag blev nog lite chockad, samtidigt som jag blev väldigt glad förstås.

Hanna Svensson har Warberg som moderklubb och har varit med under många jobbiga år i botten av tabellen. Den nuvarande säsongen är den bästa som Warberg gjort.

– Generellt sett har jag fått mer självförtroende i år. Jag har sällan gjort riktigt dåliga matcher och det har påverkat mitt spel. Jag vet ju att jag är bra och det har jag visat i år, säger Svensson.

Att Warbergs poängdrottning Sandra Hawerman åter är uttagen var väl inte en lika stor överraskning, även om det är hennes blott andra samling med landslaget.

– Men det blir en helt annan grej nu. Då kom jag med på kort varsel, nu är jag uttagen från början, säger Hawerman.

När fick du reda på uttagningen?

– Förbundskaptenen hörde av sig i måndags så jag har gått och väntat på att det ska bli officiellt.

Hawerman gör sin tredje säsong i SSL och ligger just nu trea i poängligan med 32 poäng på 17 matcher.

– Jag är på en jämnare nivå nu. Jag har utvecklat mina spetsegenskaper och är en mer komplett spelare än i fjol. Jag utvecklas hela tiden i Warberg och det här är ett kvitto på det.

ANNONS

Nu drömmer båda spelarna om en plats i den svenska VM-truppen.

– Det har alltid funnits med i bakhuvudet. Jag drömmer om VM och jag kommer göra allt jag kan för att komma dit, säger Hawerman.

– Helt klart är det ett mål att ta sig dit, även om mitt främsta fokus ligger på klubblaget, säger Hanna Svensson.

Läs mer: Hawerman med drömmål mot Pixbo

ANNONS