Simon Nilsson var bäst i Warberg och gjorde hela fyra mål i toppmötet med Örebro.
Simon Nilsson var bäst i Warberg och gjorde hela fyra mål i toppmötet med Örebro. Bild: robert boman 730606

Han dödade matchen med snabbt hattrick

Simon Nilsson blev banans fenomenale kung när Warberg monsterkrossade IBF Örebro. - Jag var på rätt plats vid rätt tidpunkt, säger han.

ANNONS
|

Det var många som ville ha den heta förskolelärarens uppmärksamhet efter sjuka 12-4 mot tabelltrean Örebro.

– Ren glädje, jätteskönt. Det rann väl i väg. Jag tycker Örebro stod upp i två perioder. Sen har vi lite tur och bollarna studsar rätt, säger Warbergs-forwarden som var högst delaktig i vinsten.

Hittills under säsongen hade Simon Nilsson gjort tre mål.

I toppmötet nätade han fyra gånger!

– Jag vet inte vad som hände. Jag var väl på rätt plats vid rätt tidpunkt. Man tänker inte så mycket utan går bara ut och kör, så funkar allting, säger Simon Nilsson.

Tre av kassarna gjorde han i tredje periodens inledning. Det tog blott fem minuter och 27 sekunder innan hattricket var fullbordat.

ANNONS

– Jag hade gjort tre innan och det är väl bra, men nu var det riktigt bra.

Det var hans mål som till slut såg musten ur Örebro. Inför tredje ledde Warberg med 5-3. Det blev alltså 7-1 bara i den avslutande perioden.

– Örebro har väl lägen, framför allt i andra, men får inte dit den och det öppnar för oss, säger Simon Nilsson.

Tränaren Jonas Gustafsson hade varnat för Örebros vassa Marcus Ekengren och Markus Lingjerdet. De hölls i schakt och stod tillsammans för - två poäng. I Warberg hade man förutom Simon Nilsson tremålsskytten Mattias Kongstad samt Joel Birgersson och Jesper Larsson som gjorde två vardera.

– Första tio är det ganska jämnt. Sen tar vi över och deras chanser blir färre. I andra får vi klart bättre utdelning och i tredje kör vi över dem. Jag är jättenöjd, summerar Gustafsson som gladdes med Simon Nilssons uppvisning.

– Det gick undan. Han har haft bra utdelning på försäsongen och i serien, men i fjol gjorde han inte så många. Det är kul att han kliver fram och hänger dit dem.

När matchen fortfarande var jämn och Örebro inte hunnit sätta sig på bussen hem blev det ryckigt en period. Det handlade om två utvisningar som Warberg fick.

ANNONS

– Det var inte fördelaktigt för oss att sitta där. De gjorde mål fyra mot tre och fem mot fyra, alltså två mål i övertag när vi har spelare på botbänken.

I och med segern, och den kraftiga målskörden, gick Warberg upp i serieledning, på samma poäng som Karlstad och Lillån.

ANNONS