Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

FSSL anlitar rådgivare - utbrytarliga aktuell

En utbrytarliga i innebandy rycker allt närmare. Nu har Föreningen Svenska Superligan anlitat en sportmedieagentur som rådgivare.

Klubbarna i högsta ligan i innebandy har kopplat in Spring Media som rådgivare avseende liverättigheter för rörlig bild för de planerade nya ligorna i innebandy för damer och herrar.

Konflikten med Svenska innebandyförbundet har ju pågått en längre tid.

I mitten av december valde förbundet att avsluta förhandlingarna med ligaföreningen avseende media- och marknadsrättigheter för Svenska Superligan. FSSL har därför beslutat att konkretisera planerna på att lansera en ny fristående liga i innebandy med planerad start hösten 2019. Klubbarna kommer inom kort att bilda ett nytt ligabolag för driften av den nya ligan, samt hantering av dess varumärken och rättigheter.

Samarbetet mellan FSSL och Spring Media omfattar kommersialisering och rådgivning gällande i första hand liverättigheter för rörlig bild och produktion av sändningar med start säsongen 2019/2020.

– Föreningen Svenska Superligan vill ta ett större ansvar för utvecklingen av svensk innebandy. Det ska göras genom att stärka ligans varumärke och öka intäktströmmarna till klubbarna, men ska inte ske på bekostnad av bredden. Tvärtom går elit och bredd hand i hand, vilket de ingående föreningarna är garanter för, säger FSSL:s ordförande Krister Kalte i ett pressmeddelande.

– Vi tror mycket på samarbetet med Spring Media, ett företag med stor erfarenhet av utveckling och distribution av mediarättigheter. Att vi nu får deras stöd inom det området är en av de pusselbitar som gör att vi kan utveckla svensk innebandy på högsta nivå och befästa vår position som världens bästa liga, med världens bästa bredd.

I dagsläget får de 28 superligaklubbarna 3,9 miljoner kronor, enligt Anders Murman (företrädare för FSSL) att dela på via gemensamma avtal som förbundet slutit för superligan skriver Upsala Nya Tidning.

Fyra klubbar har valt att stå utanför planerna på en ny liga. Det handlar om Växjö och Helsingborg på herrsidan och Iksu och Rönnby på damsidan.