Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sex spelare i Warberg IC positiva för coronaviruset
Sex spelare i Warberg IC positiva för coronaviruset Bild: Robert Boman

Fler spelare i Warberg IC positiva för coronaviruset

På tisdagens konstaterades ytterligare ett fall av Covid-19 bland Wics spelare. Totalt har laget nu sex smittade i truppen.

Matchen mellan Warberg och Lagan i onsdags flyttades med anledning av sjukdomsfall med tydliga Covid-19-symtom. Testerna visade positivt samma kväll. Söndagens match mot Lerum flyttades fram av samma anledning. Då hade ytterligare en spelare testats positiv för coronaviruset. Efter det har de fått isolera sig och träningarna har ställts in. Trots det har antalet smittade i truppen ökat.

– Det ser inte jättebra ut. Vi har fått fler fall, så nu är vi sex stycken konstaterade. Det går inte åt rätt håll, säger sportchef Kimmo Eskelinen.

Det är en vecka sedan laget träffades. När de första i truppen fick symtom efter träningen förra tisdagen gjorde Wic en masstestning. Spelare som då fick tillbaka negativa test har i ett senare skede testat positivt. Det senaste positiva svaret konstaterades under tisdagen efter att spelaren i fråga testades på vårdcentral.

– Ingen efter det har symtom, men vi får ju se lite nu. Det är lite olika inkubationstid. Troligtvis kommer vi inte att kunna träna den här veckan. Dels saknas sex spelare, dels finns en stor risk att fler spelare kommer att få symtom.

Hektiskt efter coronauppehållet

Det som skulle ha varit ett VM-uppehåll har nu i stället blivit ett coronauppehåll. Wics nästa match är den 10 december mot Lindås borta. En match som skulle ha spelats den 12 november, men som sköts upp efter misstänkt coronafall i Lindås-truppen.

– Målet är att inte ställa in den. Det är redan tre matcher som har flyttats.

Efter ett ofrivilligt uppehåll på två veckor ställs nu Wic inför en smockfylld december.

– Det är ju ingen optimal uppladdning. December blir ganska fullproppad. Vi kommer att spela den 10, 16, 19 och 21 december. Det är ett tufft läge, säger Kimmo Eskelinen.

Läs mer: Spelarna tvingas isolera sig under helgen

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här