Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Warbergs Filip Kalentun och Isak Stöckel deppar efter att Hagundas Fredrik Holtz gjort 2-0 under match två i kvalet till SSL. Bild: TOBIAS STERNER
Warbergs Filip Kalentun och Isak Stöckel deppar efter att Hagundas Fredrik Holtz gjort 2-0 under match två i kvalet till SSL. Bild: TOBIAS STERNER

Filip Kalentun lämnar Warberg IC efter fyra säsonger

Den fjärde kvalmatchen mot Hagunda blev Filip Kalentuns sista i Warberg IC. - Jag har trivts superbra, säger han.

Det blev ingen återkomst till Superligan för Warberg. En som då väljer att lämna Wic efter fyra säsonger är backen Filip Kalentun.

– Flickvännen pluggar i Göteborg så vi kommer flytta dit, sen får man se därifrån. Jag känner att det tar lite för mycket tid. Man lägger en del i innebandyhallen plus resor och matcher. Att pendla hade blivit lite väl flängigt, säger Filip Kalentun.

Ny klubbadress väntas bli klar i mitten av veckan. Enligt Sportexpressen handlar det om Pixbo, men Kalentun vill inte bekräfta de uppgifterna.

Hade du blivit kvar om Warberg gått upp i SSL?

– Jag tror ändå inte det, men det hade blivit en svårare process att komma fram till valet, säger Filip.

Kimmo Eskelinen säger att Kalentun varit öppen med klubbytet hela våren.

– Det är ingen hemlighet att han lämnar för Pixbo. Hans sambo pluggar i Göteborg, och han själv är därifrån. Det är inget dramatiskt i det. Tråkigt att vi tappar en bra spelare. Framför allt i slutet av säsongen tycker jag han har varit riktigt bra.

Inte längre så nära med Rikard Eriksson

Tidigare har HN skrivit att Rikard Eriksson varit nära en återkomst i Warberg IC.

– Jag vet att han har ett jobb på Varbergs sparbank som börjar 1 maj. Han har inte sagt ja till oss och vi är inte överens på något sätt, säger Kimmo Eskelinen.

Han fortsätter:

– Jag trodde nog det var nära för ett tag sen, men jag vet inte om jag tror det längre, bollen ligger hos honom.

Rikard Erikssons Mullsjö förlorade SM-semifinalserien mot Storvreta på ett brutalt sätt i sudden. Eskelinen tror inte det spelar någon roll att Warberg blev kvar i Allsvenskan.

– Det kan till och med vara bättre så slipper han tävla med Mullsjö. Efter fyra säsonger har han säkert känslor för Mullsjö.

Kimmo Eskelinen hade ett gäng potentiella nyförvärv på gång - som nu inte längre är aktuella.

– Vi hade kontakt med ett antal spelare som hade SSL som krav, så därmed stängdes ett par alternativ. Det var fyra, fem stycken. Inga landslagsspelare, men bra SSL-spelare som hade varit givna i vårt lag på två femmor.

Läs mer: Förändringar att vänta i Warbergs trupp

Läs mer: Backstjärnan flyttar på grund av hemlängtan

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här